Ansa, skölj och skiva purjolöken. 1smör till stekning, salt och peppar. 1Skala rotfrukterna och skiva dem i tunna skivor. 1Tillsätt grädde, mjölk, salt och peppar och låt det småkoka tills grönsakerna börjar mjukna, cirka 15 minuter. 1Smörj en ugnsfast form och häll ner grönsakerna i den. Strö över osten och gratinera gratängen i cirka 25 minuter, eller till dess rotfrukterna är klara
salt och vitpeppar. Skala jordärtskockorna och lägg dem i vatten med citron i (annars blir de mörka och fula) Skiva moroten och lök, vit+gul, fräs detta i smör
Gott, enkelt och smakrikt, dessutom lätt att variera. Lägg i rotfrukterna och salt dem med örtsalt. Lägg blomkålsskivorna överest och salta och sprid över oreganon
Idag var det bara potatis, morötter och palsternacka i, givetvis matlagningsgrädde, ost och gratäng creme också, men jag tänkte mer på själva "innehållet"
Måste tipsa er om en fruktsallad som passar till julbordet. Det är gott med lite frukt efter all julmat, och den här håller sig i kylskåpet så man kan gör den dagen innan, utan att frukten blir brun
Mitt namn är Jonna och jag vill fylla mitt liv med så mycket glädje och kärlek som det bara går. Jag har fått diagnosen IBS vilket gör att jag måste anpassa mitt liv och ätande ganska mycket efter detta, men väljer att se det som en utmaning istället för att deppa ner mig i det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.