Rotfruktsgratäng – gott och enkelt recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 purjolök
  • 16 potatisar (mellanstorlek)
  • 11 palsternacka (gärna stor)
  • 12 morötter
  • 1100 g rotselleri
  • 12 1/2 dl mjölk
  • 13 dl vispgrädde
  • 11 dl riven ost
  • 1 smör till stekning, salt och peppar
  • 1 Ev en knippe persilja att klippa över gratängen när den är klarSätt ugnen på 225 grader. Ansa, skölj och skiva purjolöken. Fräs den i smör i en gryta eller tjockbottnad kastrull.
  • 1 Skala rotfrukterna och skiva dem i tunna skivor. För ner dem i grytan med purjolök.
  • 1 Tillsätt grädde, mjölk, salt och peppar och låt det småkoka tills grönsakerna börjar mjukna, cirka 15 minuter. Under tiden river du osten.
  • 1 Smörj en ugnsfast form och häll ner grönsakerna i den. Strö över osten och gratinera gratängen i cirka 25 minuter, eller till dess rotfrukterna är klara.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.