Några av er kanske undrar hur det går med husförsäljningen. Vi äter alltid yoghurt ochmüsli till frukost och hade smakat igenom och hunnit tröttna på alla färdiga och hyfsat nyttiga müslisorter
Låt svalna och förvara i en burk med lock. Fri från ägg, laktos och mjölkprotein. Välj glutenfria havregryn och byt ut rågflingor mot glutenfria havregryn eller annat glutenfritt flingalternativ
Detta är min favorit müsli som jag äter med chiapudding till frukost nästan varje dag. Fördela smöret med fingrarna tills konsistensen är sammanhängande som en stor klump
Funkar även bra med grekisk yoghurt, banan och honung. Jag brukar bara hålla mängderna med vätska vs. Müsli, skivad banan och kall mjölk är en riktig höjdare
Finfördela müslinmed en gaffel och blanda slutligen i russin, cornflakes och tropic mix. Blanda ner nötterna tillsammans med hirsflingor, quinoapuffar, pumpakärnor, solroskärnor, havregryn och linfrö i en stor bunke
Börja med att hacka vita chokladen ochtranbären. Med hjälp av en gaffel trycker du ner bollarna. Lägg mjöl, socker och margarin i en skål och tillsätt vitchokladen ochtranbären
Jag tycker att det är toppen att ha en stor burk färdigblandad med favoritgryn och frön för att snabbt kunna strö på yoghurt, göra gröt av eller baka ett grötbröd
Värm upp försiktigt och låt sjuda på svag värme, vispa tills krämen tjocknar. Tillsätt tranbär. Ta kastrullen från plattan och vispa ner smöret, lite i taget
Müslin ovan är en av de müslis som jag gjorde och den innehåller krispiga nötter samt corn- och branflakes som tillsammans fick samsas med torkad frukt samt en slatt av en hemmixad smoothie med smak av kokos och apelsin
Förvara i burk med tätslutande lock. Ta ut müslinoch låt den svalna. Jag hittade ett recept på ett riktigt gott hemmagjort müsli i en av tidningarnas söndagsbilagor
Pensla med en fuktig pensel runt kanterna av kastrullen för att ta bort eventuella sockerkistraller. Ett recept ur Julgodis för små och stora sockerbagare av Johanna Westman
Smält smör och häll i mjölk. Vispa socker och ägg vitt och poröst. Tillsätt smör, mjölk och sirapen. Blanda alla torra ingredienser och blanda ner det i smörsmeten
Äntligen har jag kommit igång med att göra min egen müsli igen. Koka sedan dadlarna (i det vattnet) tillsammans med äpplet som du skivat, skalat och urkärnat tills allt är mjukt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.