Frozen cheesecake med jordgubbar och lime
www.coop.se
www.coop.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 10 digestivekex
  • 150 g smält smör
  • 12 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1250 g jordgubbar
  • 10.5 dl strösocker
  • 13 ägg
  • 12 dl vispgrädde
  • 1150 g cream cheese
  • 10.5 tsk vaniljpulver
  • 11 lime, finrivet skal (endast det gröna)
  • 1250 g jordgubbar, delade
  • 10.5 lime, skivad
  • 110 färska myntablad1 Mixa kexen till ett fint smul. Blanda med smör ochkardemumma. Tryck ut i en form med löstagbar kant,24-26 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.Låt svalna. Fyllning: 1 Lägg jordgubbarna i en kastrull med socker. Mosa under uppvärmning tills sockret smält. Låt svalna.Separera äggens gulor och vitor. Vispa äggvitorna med elvisp till fast skum. 2 Vispa grädden. Vispa cream cheese med socker,vaniljpulver, limeskal och äggulorna. Vänd först nergrädden och sedan äggvitorna i cream cheeseblandningen.Rör försiktigt och häll smeten i formen.Ringla i jordgubbssylten och dra sylten ett varv meden sked till ett fint mönster. Täck med plast och låtstå i frysen minst 4 tim. 3 Ta ut ur frysen ca 15 min innan servering och garneramed jordgubbar, lime och myntablad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.