Friterad kyckling med sötsur sås – sååå himla gott. Jag friterade mina kycklingbitar i fritös (rekommenderas) men det går även bra att värma upp olja i en stor kastrull
När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friterad kyckling med sötsur sås
3-4 kycklingfiléer. Fritera 2-4 min eller tills dom har fått en fin gyllene färg och låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper. 6 msk ris-eller vitvinsvinäger. 3-4 kycklingfiléer. 6 msk ris-eller vitvinsvinäger
Friterad kyckling. Jag friterade i två omgångar. Friterad kyckling. Den första gången la jag kycklingbitarna ner i korgen till fritösen, sänkte ner den och friterade i 4-5 minuter
Friterade kycklingstavar och kall chilisås som stavarna kunde doppas i. 4 st kycklingfiléer Ca 4-6 pers. 1 purjolök - använde hela den gröna delen. Ca 4-6 pers
Rätten blev i slutändan friterad sötpotatis med rödlök, fetaost, rostade solrosfrön och gräslök. Salta, peppra och stek i rikligt med rapsolja, så att de i princip blir friterade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.