Ta marmeladen ifrån plattan och tillsätt atamon. 2 burkar5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade)1,5 dl vatten1 vaniljstång1 tsk pressad citronsaft5 g riven färsk ingefära3,5 dl syltsockerknappt 1 tsk atamon (konserveringsmedel)Koka päronbitar tillsammans med vatten, vaniljfrön, vaniljstång, citronsaft och riven ingefära tills päronen är mjuka. Tillsätt syltsocker och låt koka 3-5 minuter till. 5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade). 1 vaniljstång
Andra gången gjorde jag min gröt vegansk ochmed en annan smaksättning. Första gången jag gjorde bakad havregrynsgröt så lagade jag den med ägg (recept här (klick))
Tvätta apelsinerna, dela i halvor och pressa ur saften. Hacka skal och fruktkött i matberedare. 1färsk ingefära, riven. 1vaniljstång, delad och urskrapad. Blanda saft, frukt, vaniljoch ingefära med vatten i en gryta och låt alltsammans koka under lock i 10 minuter
KOKTA PÄRON MEDVANILJ, INGEFÄRA OCH CALVADOS. En lika enkel som god höstdessert med päron hittade jag hos Linneas skafferi och har man inte tillgång till päron, så lär äpplen funka lika bra
Gravad lax med soja och ingefära. Nu är sommaren slut och alla är förmodligen tillbaka på jobbet. Jag serverade laxen med lite apelsinmarinerade betor, emulsion på brynt smör och krasse
Nu äntligen ska jag få dela med mig av receptet på min enkla favoritsoppa som är full med en massa nyttigheter för kroppen och som em extra bouns så är den stärkande för immunförsvaret
Jag täcker alltid degbunken med plastfolie och ovanpå det handduk, detta för bästa jäseffekt. De här goda bullarna florerar runt lite här och var på nätet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.