I går kväll fick vi fint besök av mina föräldrar och med sådant fint besök krävs fin mat. Så det fick det bli, trerätters till och med, även om förrätten kan gå under plockmat
Surdegsbröd som fått rosta i stekpannan med olivolja och vitlök -galet gott. Bygg små pinchos av vitlöksbröd, serranoskinka, soltorkad tomat och fetaost, eller tapenade med ruccola
Jag köper nästan aldrig färdig tacokrydda utan gör för det mesta min egen, detta för att slippa tex druvsocker, potatisfiber, maltodextrin, klumpförebyggande medel, jästextrakt och färgämne
De klassiska rosenbröden har länge lyst med sin frånvaro. När jag var liten var rosenbröd synonymt med något min mamma bakade när det skulle vara festligt
Märligt, eftersom den knappas är särsklit vårig, snarare väldigt höstig med sin rödvinssmak. Men goda är de, de rödvinsinkokta päronen med smak av vanilj
Stek kycklingen i rikligt med smör. De senaste veckorna har jag hittat på enkla rätter att slänga ihop efter jobbet på fredagar… alltså fredagsmys helt enkelt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.