Somatt stjäla godis från ett barn, fast lite tvärtom. Jäkligt lätt recept det här, känns som en bra mjukstart för mig som i princip har varit borta från köket i en månad
Dra bort papperet (pensla med lite kallt vatten så lossnar det lättare) från kakan. Ta kakan ur ugnen, strö över lite socker och stjälp sedan upp den med den sockrade sidan nedåt på ett bakplåtspapper
Lägg i frukten i mixern och kör ett tag, blanda sedan i mjölken och mixa tills det liknar glass. Solen har stekt på som bara den i helgen och när sötsuget slog till i denna hälsosamma period slog vi istället till på nyttig kiwiglass
Såklart bakar jag den hela året om, men oftast byter jag då ut jordgubbarna mot något annat, som granatäpplekärnor till vintern, blåbär till hösten och varför inte hallon till våren, som alltid är det bara att testa sig fram
Lös jästen i ljummet vatten och blanda i olja och salt. Låt spenaten tina i ett durkslag. Lämna en orörd degkant överst där degen ska fästa så att rullen håller ihop
Hetta upp vispgrädde och honung. Två bitar tryckte jag i mig och jag fullkomligt njöt av varje smula, det går liksom inte att göra annat när hela munnen fylls av mörk len choklad, knapriga sötsalta nötter och en luftig chokladbotten, somatt kliva rakt in i chokladhimlen
Jag riktigt LÄNGTAR på riktigt tills jag ska få gå på ytterligare ett pass. Hur som helst, ofta brukar jag göra i ordning något jag lagat tidigare – som till exempel igår tog jag fram en bit av den här härliga pajen från frysen och lät den tina under tiden jag var yogade
Försökte fjäska med rabarberkakan som är hans favorit och lyckades för några minuter. Herr Backa kämpar på med verandamålningen, skrapar och har bytt några brädor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.