1 olja
till fritering1. Svarva eller skiva potatisen tunt med mandolin eller kniv till tunna strimlor. 2. Skölj potatisstrimlorna i kallt vatten för att dra ur stärkelsen. Låt stå i ca 10-15 min.3. Häll av potatisen och krama ur det sista vattnet.4. Plocka dillen fint och blanda med potatisstrimlorna. 5. Värm oljan till ca 170 grader.6. Lägg i en näve potatisstrimlor och fritera ca 1,5-2 min (de ska bli gyllenbruna). Lyft upp och låt rinna av på ett hushållspapper. Salta.7. Tunna ut gräddfilen med lite vatten så den blir mer rinnande och går att ringla, smaka av med salt och peppar.8. Skär gräslöken fint.ServeringBottna med en hög av den friterade potatisen och ringla över den uttunnade gräddfilen och strössla över finskuren gräslök, pepparrot och sist det finrivna renköttet.
En härlig blandning medfrasigt panko till paneringen. Detta "ströbröd" håller sig frasigt eftersom det inte suger åt sig fett på samma sätt som egenrivna brödsmulor eller köpt ströbröd
Servera spättafiléerna med kokt potatis, bakad purjolök och brynt smör. Skala och koka potatisen. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek spättafiléerna på medelhög värme ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. 700 g Potatis Fast
I ett frasigt och lite grövre pajskal medpotatis och rågmjöl som lite ovanligare ingredienser samsades mustigt viltskav, syrliga lingon, umamistinna kantareller, mjuksöt och kryddig palsternacka och pigg timjan med en krämig äggstanning med crème fraiche och västerbottenost
Frasig och nygräddad kan den sedan serveras till kallt kött på buffén likaväl som till stekt- lax, kycklingfilé eller till stekt oxfilé med en portvinssås
Honungsstekt färskpotatismed vitlök. Kanske har du – precis som jag – överbliven potatis i kylen. Det blev en liten påskpaus här på bloggen men nu är jag här med full styrka igen
Pensla potatisenmed oljan från plåten och salta lätt. Jag har provat med andra kryddor så som rökt paprika pulver, vitlök, chili, allt verkar fungera till detta recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.