) och klyfta potatisen, lägg dem som "båtar" i smord ugnsform ca. Grädda iugnen ca. Jag gjorde för första gången själv denna gratäng som mamma bjudit på flera gånger, tycker den är såå god och föredrar den framför vanligpotatisgratäng
Ringla olja i en plåt med kanter och fördela ut hälften av potatisen. salt, peppar, persillade. Fördela ut resten av potatisen, ringla över olja och krydda
Ställ kallt tillserveringen. Lägg upp i en serveringsskål och dekorera med körvel. 1 1/2 kg färskpotatis eller delikatesspotatis, kokt och delad i 4 delar. 16 salladslökar, skivad. 11 knipperädisor, i fyra delar. 12 msk chardonnayvinäger, eller vitbalsamvinäger. 11 tsk dijonsenap. 11 vitlöksklyfta, riven. 11 dl färska örtkryddor, basilika, dill och körvel, hackade. 1salt, pepparBlanda den kokta potatisen, salladslök och rädisori en skål. 1Vispa samman vinäger, olja, senap och vitlöki en liten skål. 1Rör försiktigt ner dressingenipotatisblandningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.