4 ca 2 1/2 kg rimmat fläsklägg med ben 20 kryddpepparkorn 4 lagerblad Rotmos 4 morötter 1 stor kålrot 600 g potatis kokspad från fläskläggen 1 1/2 msk sirap salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Tillsätt smörbitarna ovanpå potatisarna, servera omedelbart. 2) Rengör och skölj potatisen och skär i halvor. 4) Tillsätt potatisen och stek tills skalet är gyllene. 5) Skjut potatisarna åt ena sidan och sautera vitlöken, italienska kryddorna, salt och paprika, rör ihop med potatisen. 6) Stäng av värmen och strö över ost och persilja ovanpå potatisarna. Här är länken till original receptet 1/2 kg potatis
Nyårsaftonens huvudrätt blev oxfilé, potatistårta, grönpepparsås, persiljevitlökssmör och sparris. Sist skalar du potatis en i taget och river på grövsta rivjärn
1 kg potatis, skrubbade och skurna i klyftor 0,5 dl olja några nypor flingsalt några lite mindre nypor rosmarin (färsk eller torkad) några rejäla tag nymalen peppar en stor plastpåse