Arbeta så lite som möjligt med degen. Toppa med färska eller frysta hallon. 1Slå tillbaka blandningen i kastrullen och värm krämen under noggrann omrörning med en visp och låt den få ett riktigt uppkok. 1Vispa den kalla vaniljkrämen slät och fyll det avsvalnade pajskalet
Underbara höst med sina färger och svala luft. Antingen ner i en gryta med buljong och grädde till en soppa eller som i detta fallet en smördegsplatta som fylls med svampröra och sedan tillagas i ugnen i tjugo minuter
Detta frasigt smaskiga recept hittade jag på min favoritsida av inspiration – Pinterest. Ursprungsreceptet var egentligen med Nutella men jag valde att fylla de krispiga rullarna med dulce de leche istället
Den är fylldmed hemmagjord äkta vaniljkräm. Och för mig är det inte en äppelkaka om den inte smakar kardemumma, så innan jag toppade vaniljkrämenmed äpplena stekte jag dem i smör, mortlade kardemummakärnor, kanel, ingefära och muskotnöt
Precis sådär frasiga som man vill att ett wienerbröd man sätter tänderna i ska vara och sen när man gör dem själv så kan man ju bestämma hur mycket vaniljkräm det ska vara i
Samtidigt som äppelpajen medvaniljkräm i (till vänster på bilden) så bakade jag hallonpaj. Det är en hallonpajmed mördegsbotten som är fylldmed vanilj och crème fraiche
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.