I helgen som gick bjöd jag familjen på hamburgertallrik med hemgjord bröd, egna burgare, egen sås… Ja ni förstår – jag försökte göra så mycket som möjligt från grunden
köttfärslimpa med bacon och svamp. Jag blandade sedan i löken, ägget och färsen i ströbrödet, och blandade sedan i ORDENTLIGT med salt och peppar, chili- och paprika-pulver
Hacka svampen grovt (med champinjoner. Blanda i lök, svamp och ägg i köttfärsen. Stek lök och svamp tillsammans i 1 msk matfett. 100 g Ostronskivling (eller annan färsk svamp)
Detta frasigt smaskiga recept hittade jag på min favoritsida av inspiration – Pinterest. Ursprungsreceptet var egentligen med Nutella men jag valde att fylla de krispiga rullarna med dulce de leche istället
I mammas recept gjorde man en deg, men jag ville förenkla det så jag använde färdig smördeg. Här hemma gick den vid namnet ”Ingrids frasiga rulle” så jag googlade ”frasig rulle” och kom över ett recept som det mycket väl skulle kunna ha varit
Börja med att göra pastan. Häll på grädden och i med den hackade persiljan. Eller kan du försiktigt lägga i pastakuddarna i såsen och puttra med tills de är genomvarma, RÖR INTE runt hur häftigt som helst om du värmer de i grytan då de kan gå sönder
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.