Ingredienser Balsamicoreduktion 2,5 dl balsamvinäger 0,75 dl farinsocker 0,5 dl vatten 2 msk smör , rumsvarmt Kött 1 kg rostbiff , utskuren biff eller filé av nöt 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 dl örtkryddor , färska & hackade, t ex rosmarin, basilika, timjan, mynta 2 st vitlöksklyfta(or) , hackade, ev Potatispuré 2 kg mandelpotatis 1,5 tsk salt 75 gram smör 2 dl vispgrädde 1,5 dl mjölk 1 st salt 0 st svartpeppar Till servering 0 st grönsaker Köp receptet
Stek den rumstempererade köttbiten i smör samt salta och peppra efter att den tagits ur pannan. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris. Mmm, den här lördagen blev det riktigt gott, nämligen, marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris och till det en rotfruktsgratäng
Den här tårtan innehöll min favorit kladdkaka eller fransk chokladtårta som det så fint heter då det är massor av smält choklad i dem istället för kakao
2 tsk fransk senap. Det har varit en lugn och skön dag helt i min stil, jag har hunnit njuta i solen, rensa lite ogräs, bakat, kokat saft, både fikat och ätit ute på altanen och nu avslutar vi denna underbara söndag med te i soffan
En stektermometer är ett måste, likaså en skärmaskin för att få tunna fina skivor. Hemmagjord marinerad rostbiff serverad med potatisgratäng och sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.