Kalas

Kalas

Laxrullar med wasabikräm och sesam

Laxrullar med wasabikräm och sesam

6 skivor kallrökt lax, ca 150 g 80 g färskost 1 tsk wasabipasta 1 msk vita sesamfrön, rostade 0,5 msk svarta sesamfrön
Catarinas lax med gräslökspotatismos, citron- beurre blanc och fänkål

Catarinas lax med gräslökspotatismos, citron- beurre blanc och fänkål

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Lax 600 gram laxfilé(er) 1 krm salt , efter smak 1 krm svartpeppar , efter smak 1 msk smör , efter smak Gräslökspotatismos 700 gram potatis(ar) , mjölig 1 dl vispgrädde , 0
Langos med rom och gräddfil

Langos med rom och gräddfil

1 mjölig potatis (medelstora, med skal) 1,5 dl mjölk (4% fetthalt) 15 g jäst 1 tsk strösocker 2,5 dl vetemjöl (+ lite till utbakning) 1 tsk salt rapsolja, att fritera i
Italiensk smörgåstårta

Italiensk smörgåstårta

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fyllning 1 3 st tomat(er) 1 dl pesto 125 gram mozzarella 0,5 st röd lök(ar) Fyllning 2 1 dl crème fraiche , lätt 40 gram tomater , soltorkade, marinerade 200 gram philadelphiaost 100 gram parmaskinka Fyllning 3, Överst 100 gram philadelphiaost 125 gram ost , Cantadou med vitlök 1 dl crème fraiche , lätt Garnering 1 dl rucola 50 gram salami , (av bra kvalité) 15 st cocktailkapris 3 dl crème fraiche , (ej lätt) 15 st oliver , svarta 5 st tomater , soltorkade 1 kruka(or) basilika 50 gram parmaskinka 1 st citron(er) , i skivor Mellan lagren 9 skiva(or) landgångsbröd Köp receptet
Italiensk smörgåstårta

Italiensk smörgåstårta

Fyllning 1 och 3 250 g mascarpone 2 dl hackad färsk basilika 1 vitlöksklyfta Salt och peppar Fyllning 2 150 g gorgonzolaost 2 dl crèmefraiche 10 bitar soltorkade tomater Salt och peppar   Garnering 2 dl crèmefraiche 250 g mascarpone 70 g parmaskinka 70 g salami 10 körsbärstomater 280 g små mozzarellabollar 10 urkärnade svarta oliver 10 kvistar färsk timjan 25 g parmesanost 20 pumpa- eller ärtskottTillagning Gör så här Fyllning 1 och 3 Mixa samman mascarpone, basilika och finhackad vitlök till en slät kräm