Vi vart sugna på en lite höstig fläskfilégryta och hittade detta recept på arla.se
600 g
fläskfilé
1 st
gul lök
1 st
vitlöksklyfta
Svenskt Smör från Arla
3⁄4 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
2 1⁄2 dl
matlagningsgrädde
1 dl
torrt vitt vin
1 msk
vetemjöl
2 msk
konc kalvfond
1 msk
dijonsenap
1 dl
riven lagrad ost ex präst
Vilken sommar vi haft i år ...helt underbart! Vi vart sugna på en lite höstig fläskfilégryta och hittade detta recept på arla.se 600 g fläskfilé 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta Svenskt Smör från Arla 3⁄4 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 1⁄2 dl matlagningsgrädde 1 dl torrt vitt vin 1 msk vetemjöl 2 msk konc kalvfond 1 msk dijonsenap 1 dl riven lagrad ost ex präst
Skär köttet i skivor. Skala och hacka löken och vitlöken. Bryn köttet i smör-&rapsolja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta. Låt koka upp under vispning. Lägg över köttet i grytan. Låt köttet koka i såsen 3-5 min. Ta grytan från värmen. Rör i osten. Strö gärna över hackad persilja.
Busenkel och god ”bjudgratäng” med fläskfilé och sabal oelek. Till detta serverades potatisrosor. Den här gången såg jag till att fylla muffinsformen ordentligt med potatis (potatisen säckar ihop sig under tillagningen och för att få en vacker ros – då gäller det att formen är rejält fylld)
Ugnsråstekt potatis. Börja med potatisen. Skär den i tunna skivor (den behöver inte skalas) och lägg skivorna tillsammans med fint hackad vitlök i en ugnsfast form
Kommentarer
Ewa Bergström
Varför kan jag inte se recept längre?
rodel
Se om du kan läsa det nu.
rodel
600 g fläskfilé
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
Svenskt Smör från Arla
3⁄4 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 1⁄2 dl matlagningsgrädde
1 dl torrt vitt vin
1 msk vetemjöl
2 msk konc kalvfond
1 msk dijonsenap
1 dl riven lagrad ost ex präst
Gör så här:
Skär köttet i skivor. Skala och hacka löken och vitlöken. Bryn köttet i smör-&rapsolja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta. Låt koka upp under vispning. Lägg över köttet i grytan. Låt köttet koka i såsen 3-5 min. Ta grytan från värmen. Rör i osten. Strö gärna över hackad persilja.
Logga in eller Registrera för att kommentera.