Fransk fläskfilégryta
Livet på Backastrand !
Livet på Backastrand !
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 3 1 röster

Ingredienser

  • Vilken sommar vi haft i år ...helt underbart!
  • Vi vart sugna på en lite höstig fläskfilégryta och hittade detta recept på arla.se
  • 600 g fläskfilé
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • Svenskt Smör från Arla
  • 3⁄4  tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 1⁄2  dl   matlagningsgrädde
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk konc kalvfond
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl riven lagrad ost ex präst
  • Vilken sommar vi haft i år ...helt underbart! Vi vart sugna på en lite höstig fläskfilégryta och hittade detta recept på arla.se   600 g fläskfilé 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta Svenskt Smör från Arla 3⁄4 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 1⁄2 dl  matlagningsgrädde 1 dl torrt vitt vin 1 msk vetemjöl 2 msk konc kalvfond 1 msk dijonsenap 1 dl riven lagrad ost ex präst

Beskrivning

Kommentarer

  • Ewa Bergström

     - 

    Varför kan jag inte se recept längre?

  • rodel

     - 

    Se om du kan läsa det nu.

  • rodel

     - 

    600 g fläskfilé

    1 st gul lök

    1 st vitlöksklyfta

    Svenskt Smör från Arla

    3⁄4 tsk salt

    1 krm svartpeppar

    2 1⁄2 dl  matlagningsgrädde

    1 dl torrt vitt vin

    1 msk vetemjöl

    2 msk konc kalvfond

    1 msk dijonsenap

    1 dl riven lagrad ost ex präst

    Gör så här:

    Skär köttet i skivor. Skala och hacka löken och vitlöken. Bryn köttet i smör-&rapsolja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta. Låt koka upp under vispning. Lägg över köttet i grytan. Låt köttet koka i såsen 3-5 min. Ta grytan från värmen. Rör i osten. Strö gärna över hackad persilja.

Logga in eller Registrera för att kommentera.