Funkar lika bra till tex frukosten med smör eller färskost och toppat med något gott och mättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål med mättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips
Och bättre blir det idag ska det bakas lussebullar med min kompis Ellenor, ska även göra matlådor, korrekturbaka mazariner för en annan bloggs kommande kokbok, sukta över alla godisar jag ska göra till jul och så ska jag testa att göra ett annat tilltuggtill glöggen
Ofta män, ofta medelålders och ofta ackompanjerat med uppdragna sockar och rejäla gympaskor. Ett annat säkert – och lite trevligare – vårtecken är grilldoft
Tillsätt nötter och ost, kör ytterligare ett tag tills finfördelat, smaka av med salt och peppar. Koka upp lättsaltat vatten, lägg ner grönkålsblad i det kokande vattnet ca en halv minut, lägg över i en skål med iskallt vatten ca en minut
Jag bakade parmesankex med kummin till en kantarelsoppa tidigare i höstas. Jag kände att receptet borde gå att variera i det oändliga, med alla tänkbara ostsorter
Funkar bra att äta med smör eller ost – eller bara som ett knaprigt tilltuggtill en pilsner. Men gör fröknäcke bakat med majsmjöl så slipper man den kladdiga rågdegen
Hela sommaren har jag knaprat dessa goda fröknäckebitarmed havssalt på - både till teet med en god getost på eller som något chrunchigt till salladen - helt enkelt supergott och vanebildande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.