Det har varit en del av er som efterfrågat fler recept på LCHF-bröd och ni vet att jag inte är sen med att testa fram nya recept så här kommer ett litet experiment som visade sig bli kanon
Stekpannebröd med få kolhydrater. Mycket gott till kaffet med smör och ost på. Du kan variera kryddningen med malda brödkryddor, kummin, pepparkakskryddor eller varför inte prova finhackade örter
Grundidén till det här receptet fick jag för flera år sedan från min kära far som på måfå slängde ihop ett bröd med en helt fantastisk konsistens som jag då försökte efterlikna
Sedan har jag inte följt dieten till punkt och pricka, tex gör jag mig ibland en smoothie med banan och söta frukter ska man ju tydligen inte äta men jag vill inte att det ska bli extremt, då tröttnar jag bara
Ett bröd med lite kolhydrater. Blanda mandelmjölet med bakpulvret separat först och vänd sedan i. Häll i avlång form med bakplåtspapper i och grädda i mitten av ugnen c 50 min 200 grader
Gör likadant med nästa frösmet. Skiva brödet i bitar eller bryt med händerna. I dag har jag bakat glutenfria fröknäckbröd i min nya bakstudio hemma…De blev så goda, krispiga och nyttiga och ni har tur…här kommer receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.