Lägg över i en liten kastrull och slå på grädde och fond. Bryn i olivolja i en stekpanna och baka av i ugnen på 150 grader till en kärntemperatur på 56 grader
Här är det ju helt obligatoriskt att njuta av västerbottnisk rökt sik på somrarna. Lägg upp rödbetor, lök, sallat och kapris på ett fat, tillsammans med den rökta fisken
Lilla bilden ovan är tagen på utsikten jag har över Fuluälven, som rinner precis bredvid stugan. Tyvärr är det lite svårt att få tag på viltfångad lax, så där har det blivit den odlade
1 rökt sik 0,5 rödlök 50 g röd stenbitsrom 300 g crème fraiche (naturell eller med örter) 4 skivor vitt bröd smör, till stekning salt (efter smak) peppar (efter smak)
Jag är fortfarande kvar på vackra Åland. Svartbrödet som har en viktig plats i den gastronomiska historien på Åland är ett väldigt kompakt sött mörkt bröd som har lång hållbarhet och därför fungerat som viktig färdkost för texfiskare och sjöfarare
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Hjortgryta på ytterlårHjortgryta. Skär köttet i lämpliga bitar och stek dem på hög värme runt om. Hittade en bit hjortkött långt in i frysen och det passar väl bra så här i höstrusket
Här kommer tips på lite tilltugg som ni kan bjuda era vänner på till mellon ikväll. Förra lördagen hade vi gäster hemma och till välkomstdrinken bjöd jag på lite goda tillbehör som är superenkelt att göra
Så full rulle på detta och jag försöker satsa hundra procent. Sedan blir de på det igen i morgon. Själv har jag blivit helt insnöad på smoothies i alla sorter
Här kommer receptet på ett underbart gott, saftigt och framförallt kalorisnålt bröd. Om du vill baka dem som bullar placerar du dem istället på bakplåtspapper och låter grädda i ugnen under samma tid, beroende på hur stora du gör bullarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.