4 portioner kyckling och ris bakade i ugn. 4 st kycklingklubbor. 6 dl ris av valfri sort (jag rekommenderar långkornigt- eller basmatiris). Ca 6-8 dl hett vatten. 2 st kycklingbuljongtärningar. 4 portioner kyckling och ris bakade i ugn. 4 st kycklingklubbor. 6 dl ris av valfri sort (jag rekommenderar långkornigt- eller basmatiris). Ca 6-8 dl hett vatten. 2 st kycklingbuljongtärningar
1/3 del av ett paket jäst ca 15-20 g. Öppna inte ugnsluckan under dem första 8-10 minuterna. Lepinja/ somun är ett bröd som serveras på Balkan oftast med cevapcici och pljeskavice
Forma 5-6 bollar, mjöla dem och låta dem vila i 10 minuter6. Grädda 5-7 min i 210 grader (tills lepinjerna får färg). Forma 5-6 bollar, mjöla dem och låta dem vila i 10 minuter
Ca 10 -12 stycken 500 g blandfärs ( eller valfri färs) 1 gul lök ( finhackad) 2 vitlöksklyftor ( finhackade eller rivna) 1 ägg 1/2 dl ströbröd1 tsk vegeta 1 tsk paprikapulver ( " aleva paprika" ) Salt Peppar Gärna en skvätt wishy vatten i smeten om möjligt, inget måste. 1 mozzarela bit 125g ( tärnad i kuber) ( krydda gärna efter behag, jag brukar höfta i kryddorna ) Så här ser aleva paprika och vegeta ut Ca 10 -12 stycken
- Vispa/rör ihop ägg och den smulade fetaosten, krydda med salt och svartpeppar. - Lägg ett ark Filodeg i en väl smord form, pensla arket och lägg ytterligare ett ark på
Gibanica- guzvara. Jag har gjort en variant som är vanlig i Serbien, Gibanica -Guzvara. 2 filodegs paket - ca 500 g. Ca 2-3 dl creme fraiche. Grädda i mitten av ugnen ca 35-40 minuter eller tills du har fått en fin gyllen brun yta på pajen. Ca 2-3 dl creme fraiche
Den här kycklinggrytan blev direkt en favorit här hemma, både hos stora och små. Strimla kycklingen och lägg ner i stekpannan och stek i ytterligare några minuter
Kyckling. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs kycklingstrimlorna så att de får fin färg. Koka ihop vatten, sweet chilisås, kycklingfond, tomatpuré, maizena och vinäger i en liten kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.