Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Krydda med salt, mald vitpeppar och gärna spiskummin, chili- och paprikapulver. Det beror på att jag har haft fullt upp med att pyssla och baka till min dotters dop
Det här receptet utgår från det vanliga formbröd som finns på Sempers Fin Mix- förpackning. Det här brödet bakar jag ofta nu när jag vill ha ett gottoch lättbakat bröd
Ha i riven inefära ochlite salt och ställ åt sidan. Stek skinskskivorna i lite olja. ) Och om man använder en bit av en skinkstek istället för att köpa färdiguppskuret kött så blir det ännu billigare
Skala och hacka äggen. Blanda ev i lite av ansjovisspadet. Blanda ansjovis, ägg, lök och dill. Räkröran är väl tilltagen så det som inte får plats i skalet kan serveras i en skål bredvid, ifall någon vill ta lite extra av den goda räkröran
Det fanns ju inte ett endaste litet kakaokorn i den och än mindre choklad. I söndags när jag vaknade så insåg jag plötsligt att den där påsktårtan med haren som överdoserat våren och påskäggen kanske inte skulle bli riktigt någon jättehit hos mig själv
Till dagens eftermiddagsfika gjorde jag några banan- och havregrynsmuffins à la Isodieten. Men ur ”ta-hand-om-kroppen-perspektiv” är de här muffinsen perfekta
Hur kan något som är så enkelt att göra vara så förföriskt gott. Den har blivit en så stor favorit att jag ofta äter den till mellanmål, nyttiga fetter och choklad det kan knappast bli bättre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.