Bröd

Bröd

  • 23 Recept
Lantbröd i form

Lantbröd i form

Vanligt lantbröd har jag bakat många gånger men jag har faktiskt aldrig tidigare testat att grädda det i formar
Bananscones

Bananscones

Ett snabbt frukostbröd när det är som godast, det måste vara scones. Denna gång blev det med ett par övermogna bananer som behövde lite uppmärksamhet
Focaccia med salt

Focaccia med salt

Gör fördjupningar i brödet med ett finger. till bröd och utbakning. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper och forma till ett stort platt bröd ca 20x30 cm. Ringla 2 msk olja över brödet och strö på flingsalt. Grädda brödet i mitten av ugnen ca 30 min
Focaccia

Focaccia

Jag har aldrig knådat deg så frenetiskt som när jag bakade detta bröd, jag trodde aldrig att den soppa som jag fick ut av receptet skulle bli mer än just en pöl med deg på köksbordet
Örtdoftande Focaccia

Örtdoftande Focaccia

Bröd. Hårda, mjuka, runda, avlånga, grova eller inte, ja bröd är gudomligt i alla dess former. Kort sagt så är variationen och möjligheterna oändliga och för att inte glömma att det faktiskt är förbannat roligt att baka bröd
Focaccia med nässlor

Focaccia med nässlor

Jag bakade ett riktigt gott bröd tidigare i veckan. Låt brödet svalna på galler utan bakduk för att bevara den krispiga goda ytan
Focaccia - gott och lite snabbare

Focaccia - gott och lite snabbare

Mitt favoritrecept - Focaccia med rosmarin - ger ett fantastiskt bröd. 1 bröd. In med brödet i ugnen och grädda i 25-30 minuter. 1 bröd
Focaccia med mjuk och len rödlök

Focaccia med mjuk och len rödlök

Det enda jag ändrar är att jag steker löken mjuk innan jag toppar brödet med den, på så vis undviker jag att den bränns, och så blir den mjuk och söt i stället
Focaccia med oregano och flingsalt

Focaccia med oregano och flingsalt

till en rund form 24 cm i diameter. 25 g jäst. 177 g rumsvarmt vatten. 1/2 tsk strösocker. 2 msk olivolja. 1/2 tsk salt
Focaccia

Focaccia

Ett uppskattat festbröd som tillsammans med lite kallskuret blir en hel liten italiensk måltid. Lägg över bröden på smorda ugnsplåtar och snitta sedan på tvären, drag ut degen lite lätt så det bildas hålrum
Fröknäcke

Fröknäcke

Har aldrig gjort knäckebröd förut, så det var kul att testa. Ett recept från en kollega. Och det var mycket lättare att göra än vad jag trodde att det skulle vara
Långpannebröd med morot och keso

Långpannebröd med morot och keso

Från början var det här mitt egenkomponerade recept på underbara frallor, och nu har jag helt enkelt transformerat det till ett underbart långpannebröd
Veckans bröd – stor tekaka för hela familjen!

Veckans bröd – stor tekaka för hela familjen!

Jag tänkte att jag skulle lägga till en kategori här på bloggen som heter ”Veckans bröd”. Detta kan vara en gammal goding eller ett nytt experiment, men ett gott bröd som jag tror kommer gå hem hos er alla
Rågbröd

Rågbröd

Jag har börjat baka matbröd igen. När barnen var små och bodde hemma bakade jag ofta matbröd men sen barnen har flyttat har det blivit mer sällan
Smarriga scones till fikat

Smarriga scones till fikat

De godaste scones som jag någonsin har ätit åt jag när vi var på semester i Cornwall för några år sedan
Olivias grahamsbullar

Olivias grahamsbullar

Vilken kvällslyx det blev i kväll. Olivia ville baka grahamsbullar efter ett recept som de hade använt på hemkunskapen i skolan
Danskt rågbröd

Danskt rågbröd

Till brödformarna. Flytande margaring + ströbröd. Ställ in bröden långt ner i ugnen, spraya med vatten rätt in i ugnen så blir bröden knapriga och fina