FlygandeJakobmedblomkålsris serverades med syrade grönsaker. Riv eller hacka blomkål grovt stek i smör tills det mjuknat lite och krydda med salt, lägg blomkålen i en ugnsform
Strimla kycklingköttet och fördela ut i formen tillsammans med bacon och skivad banan. Fördela ut gräddblandningen över kycklingen med stekspade, jämnt och fint
Bryn i olja och krydda med salt och peppar. Åt FlygandeJakob till middag efter jobbet idag. Blanda ihop grädde och chilisås och krydda med salt och peppar
Strimla kycklingköttet och fördela ut i formen tillsammans med bacon och skivad banan. Fördela ut gräddblandningen över kycklingen med stekspade, jämnt och fint
men där är jag inte längre men måste komma tillbaka till det igen – det var så mycket roligare med vardagsmaten för man visste vad man skulle äta varje dag och nya recept i veckan
FlygandeJakob är en riktig klassiker och med färdiggrillad kyckling och färdigkokt ris i en gratäng är det en perfekt rätt på en fredag efter en tröttsam arbetsvecka
Bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Lägg det i en smord eldfast form. Skala bananerna. Dela dem först på tvären och sedan på längden, så att det blir fyra bitar av varje
Vispa grädden tjock och blanda med chilisås och salladskrydda. Servera med kokt ris och sallad. Skär kycklingfiléerna i två eller tre avlånga bitar och lägg dem i en smord ugnsfast form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.