Både den mörade fläskytterfilén som kryddades med salvia och så potatisen. -) Det här är väldigt lättlagat, väldigt gott och jag kommer fortsätta köpa fläskytterfilé, faktiskt i stället för fläskfilé
Här kommer ett tips inför helgen på en riktigt god maträtt medfläskytterfilé i en smakrik sås. Vill man använda fläskfilé istället för fläskytterfilé så går det självklart bra
Servera fläskytterfilénmed alla tillbehören. Helstekt marinerad fläskytterfilé i ugn tillsammans kokta potatisar, morötter, ärtor och Karl-Johan svampsås från Blåband
Helstekt fläskytterfilémed bacon- och lökbakad potatis. Ansa fläskytterfilén, skölj och torka av. Fortsätter på salvia-temat då, eftersom jag tycker att det är gott och det finns mycket av det i kryddträdgården så letar jag bra recept med salvia i , här hittade jag ett som var en väldigt bra vardagsrätt
Idag blev det premiär grillat, det blev… Grillad fläskytterfilé späckad med kryddig korv. Några drag med pepparkvarn men var sparsam med salt då sälta finns i både korv och bacon
Sätt en stektermometer i mitten på fläskytterfilénoch lägg den i en form. Ta ut formen med fläskfilén ur ugnen och låt köttet vila ca fem minuter innan det skivas
Ta bort fett och senor från fläskytterfilénoch lägg den i en plastpåse tillsammans med marinaden. Vispa samman smöret med örtkryddan, gärna med en elvisp för att få ett luftigt och smakrikt smör
Honey Chipotle sauce (köps på Ica Maxi vid oljor och marinader). 400 gr fläskytterfilé / fläskfilé5 st potatisar2 salladlökar1/2 gul paprika1 näve timjan8 coctailtomaterMarinad. 0,5 dl olivoljasalt o peppar2 vitlöksklyftorHoney Chipotle sauce (köps på Ica Maxi vid oljor och marinader)0,5 dlSås. 2 dl gräddfil1,5 msk dijonsenapsalt o blandpeppar (svart, vit, rosé och grön)Skiva köttet i tunna strimlorBlanda marinaden. olivolja, chipotle saucen, pressade vitlöksklyftor, salt o pepparRör om köttet i marinaden så det blandas väl och låt vila i ca 30 minTvätta potatisen nogaSkiva den i ca 3-4 mm tunna skivor med skalet påBörja stek på hög värme i stekpanna så ytorna får fin färgSe till att de inte bränns och att alla potatisytorna får fin färgSänk värmen till medelLåt det småsteka, men håll hela tiden koll på att det inte bränns vid i stekpannanStrimla paprikan i fina strimlorDela coctailtomaterna på mittenHacka upp salladslökenBlanda gräddfilen med senapen och smaka av med salt o pepparBryn köttet i en annan stekpanna så det får fin färgStäll in i ugnen i ca 10 minMixa alla grönsaker och ringla olivolja över, blanda i timjan och rör omLägg upp potatisen (känn efter att den är genom stekt först) på en tallrikHäll upp såsen i portionsskålarLägg upp salladmixenTa ut köttet från ugnen och lägg upp på tallrikenKLART. Kock à la Maria Mii Bergman 400 gr fläskytterfilé
Vi tycker dessutom att det är fel att beskriva en benfri kotlettrad som fläskytterfilé för att det ska låta bättre men i det här fallet bryr vi inte ens om det
Smörj en ugnfast form och lägg ett lager med potatisskivor. tomat&medelhavsörter. Skala och hacka löken. Lägg i färsen, stek den tills den är grynig och genomstekt
Putsa fläskytterfilén. Jag använde två olika slags olivolja, en med lite kraftigare smak till den första marinaden och en med mer mild smak till marinad nummer två
Upprepa tills alla snitt är fyllda med salami och ost. Eftersom vi fortfarande håller på med att hjälpa sonen med renovering utvändigt av huset, så krävs det flera arbetsledare… här är de tvåDe är inte att leka med, de har sten koll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.