Häll i tomat och småkoka ihop på medelvärme. Fräs lök, vitlökochpaprika lätt i ghee. Blanda ner kokt skivad okra, basilika, salt, peppar och citronsaft
Det räcker fint medpaprikaochlök men champinjoner skulle nog passa fint också. Fräs paprikan lite snabbt i smör och blanda i grytan så att den får puttra med ungefär fem minuter på slutet, när köttet börjar bli klart
Krydda med salt och peppar. Resultatet blev en pasta med kycklingfilé med en massa goa grejer i. Skär paprikan, lökenoch de soltorkade tomaterna i bitar
salt och svartpeppar. 2 röda paprikor, delade och urkärnade. 1 gul lök, i klyftor. 6 vitlöksklyftor. 0,5 msk rökt paprikapulver. 800 g fläskkarré i bit 4 msk olivolja till stekning 2 röda paprikor, delade och urkärnade 2 tomater, i klyftor 1 gul lök, i klyftor 6 vitlöksklyftor 4 råa chorizokorvar salt och svartpeppar 0,5 msk rökt paprikapulver 3 dl vitt vin 6 dl kycklingbuljong 2 dl rundkornigt ris, arborio eller carnaroli
Krydda köttfärsen med salt, nymalen svartpeppar, vitlökspulveroch torkad oregano. Servera sedan med valfria tillbehör, jag valde klassiskt potatismos och krispig broccoli
Det blev så gott ändå med rena smaker från tomater, svamp ochpaprika. Fast strimlad och knaperstekt bacon som fick puttra med hela tiden var nog det som blev mest avgörande för den mustiga och lite rökiga smaken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.