Tonfiskpaj med lök, paprika och färskost
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 dl dinkelmjöl
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 11 broccolihuvud (250g)
  • 1/2 gul lök
  • 1/2 röd paprika
  • 1 tomat
  • 1 salladslök
  • 3 burkar tonfisk i vatten (à 200g)
  • 1100 g naturell färskost
  • 1 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 vitlöksklyftor
  • timjan, oregano, italiensk salladskrydda
  • salt, peppar
  • 1 Pajdeg:
  • 1 Fyllning:
  • 1 Stanning:Blanda smör, dinkelmjöl, salt och vatten till degen. Platta ut degen i en pajform och ställ den i kylen i 30 minuter. Nagga botten med en gaffel och förgrädda skalet i 200°C i 10 minuter.Skär broccolin till mindre träd och koka den med vitlök, salt och peppar i 3 minuter.Hacka lök, paprika, tomat och salladslök. Blanda med alla övriga ingredienser i en bunke. Blanda med avrunnen tonfisk och den kokta broccolin. Ha ner allt i pajskalet.Rör ihop färskost, mjölk och ägg med sambal oelek, pressad vitlök och kryddor. Slå blandningen i formen och grädda pajen i 225°C i 30 minuter, eller tills den stelnat. Servera med en enkel sallad och äppelcidervinäger.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.