1 Stanning:Blanda
smör, dinkelmjöl, salt och vatten till degen. Platta ut degen i en pajform och ställ den i kylen i 30 minuter. Nagga botten med en gaffel och förgrädda skalet i 200°C i 10 minuter.Skär broccolin till mindre träd och koka den med vitlök, salt och peppar i 3 minuter.Hacka lök, paprika, tomat och salladslök. Blanda med alla övriga ingredienser i en bunke. Blanda med avrunnen tonfisk och den kokta broccolin. Ha ner allt i pajskalet.Rör ihop färskost, mjölk och ägg med sambal oelek, pressad vitlök och kryddor. Slå blandningen i formen och grädda pajen i 225°C i 30 minuter, eller tills den stelnat. Servera med en enkel sallad och äppelcidervinäger.
Fyllning350 g körsbärstomater, delade (gärna i olika färger) 100 g fetaost, smulad 1 purjolök, sköljd och fint skivad (liten) 40 g smör 50 g surdegsbröd, tärnat 50 g svarta oliver utan kärnor, hackade 1 klyfta vitlök, fint riven 3 ägg 2 dl vispgrädde salt
Häll i tomat och småkoka ihop på medelvärme. Fräs lök, vitlök ochpaprika lätt i ghee. Blanda ner kokt skivad okra, basilika, salt, peppar och citronsaft
Det räcker fint medpaprikaoch lök men champinjoner skulle nog passa fint också. På min meny står just nu Theracough, Nasoferm, Treo och jag dekorerar med pappersnäsdukar
Krydda med salt och peppar. Resultatet blev en pasta med kycklingfilé med en massa goa grejer i. Hade en kylskåpsrensning och hittade lite pesto, några soltorkade tomater, en röd paprika mm
salt och svartpeppar. 2 röda paprikor, delade och urkärnade. 1 gul lök, i klyftor. 0,5 msk rökt paprikapulver. 800 g fläskkarré i bit 4 msk olivolja till stekning 2 röda paprikor, delade och urkärnade 2 tomater, i klyftor 1 gul lök, i klyftor 6 vitlöksklyftor 4 råa chorizokorvar salt och svartpeppar 0,5 msk rökt paprikapulver 3 dl vitt vin 6 dl kycklingbuljong 2 dl rundkornigt ris, arborio eller carnaroli
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.