fläskfile

fläskfile

Pepparstek på fläskfilé med gräddsås

Pepparstek på fläskfilé med gräddsås

Pepparstek600 g fläskfilé 4 msk grönpeppar smör, till stekning flingsalt. Sås1 dl vatten 1 dl köttbuljong (från tärning eller fond, ej koncentrerad) 3 dl vispgrädde (eller matlagningsgrädde) 0,5-1 msk soja 2 msk dijonsenap (eller ännu hellre "dijonnaise") flingsalt svartpeppar, nymalen
Holstein szelet

Holstein szelet

Dela fläskfilén i cirka 4 lika stora bitar. Banka ut köttskivorna mellan plastfilm, så att de blir knappt 1 centimeter tjocka
Pepparstekta fläskfilémedaljonger med stekt potatis och krämig svamp

Pepparstekta fläskfilémedaljonger med stekt potatis och krämig svamp

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fläskfilémedaljonger 450 gram fläskfilé(er) 1 tsk grönpeppar 1 tsk rosépeppar 0,5 tsk svartpeppar 1 tsk flingsalt 0,5 msk olivolja 0,5 msk smör 250 gram morötter , tillbehör Potatis 700 gram potatis(ar) 1 msk olivolja 1 tsk salt Krämig svamp 250 gram champinjoner 1 klyfta(or) vitlök(ar) 1 msk smör 1 tsk grönpeppar 1 tsk rosépeppar 3 dl gräddmjölk 0,5 msk soja , japansk 1 msk dijonsenap Köp receptet Näringsvärde Kcal
Fläsknoisetter med apelsinsås

Fläsknoisetter med apelsinsås

Putsa filén och skär den i 4 cm tjocka skivor. Salta och peppra. Linda bacon runt varje köttskiva/noisette
Kreolskans gryta

Kreolskans gryta

Putsa filén och skär i tjocka skivor. Runda till dem i handen. Skär korven i tjocka skivor och bryn den i en gryta
Sandras skogspanna

Sandras skogspanna

Skär köttet i 1 cm tjocka skivor. Skala och grovhacka löken. Skär svampen i bitar. Bryn köttet i smör i en stekpanna
Piccata milanese

Piccata milanese

Gör så här Skala och hacka lök och vitlök till såsen. Fräs det i smör i någon minut
Lyxig ädelfilé

Lyxig ädelfilé

Putsa köttet och krydda runt om. Bryn i smör och låt vila i 10 minuter. Skär snitt i filén och fyll med aprikoser och ädelost

Grekisk fest!

Skär filén i skivor, pensla dem med olivolja och krydda med salt, peppar och timjan runt om. Stek eller grilla filéskivorna snabbt på bägge sidor