Vi börjar med en varmrätt som vi satte i oss igår, fläskfilémed gratinerad potatismos och rödvinssås, som genast kändes värd en plats på listan över förslag på nyårsmenyn
Vispa ur pannan med buljong och grädde. Vispa ihop en vinägrette och häll över. Salta Lägg upp biffarna på ett fat och täck med folie så att de hålls varma
Fräs nötfärsen med smör/kokosfett och krydda med salt, peppar och kanel. När min mamma var på besök i Göteborg så gjorde jag denna rätt för första gången och vi båda tyckte att den blev väldigt god
Ha inte för bråttom med att vända, utan du hinner rulla nästan en omgång till innan det är dags att vända på dom försiktigt med en stekspade eller skaka stekpannan på klassiskt vis
Häll spriten i en stor glasburk med tättslutande lock. Jag har en stor burk så jag gör dubbel sats när jag väl kommer mig för, och det på Brännvin Special, Explorer eller Renat
Skala och hacka schalottenlöken i små bitar och stek tillsammans med köttet. När köttet är så mört att det rasar isär bara du tittar på det är grytan klar
Känns så super trist att inte kunna åka till Gymmet, men ibland så får man väl lov att lyssna på kroppen, måste ju orka med mina kunder i trimmet i alla fall
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.