Kryddad runt om var den med salt, svartpeppar och timjan. Bilderna är tagna med vår "resekamera", vi ber att få ursäkta oss för den lite sämre kvalitén som inte har något att göra med hur maten smakade
min fina svägerska är med i Viktväktarna så jag har varit hemma hos henne och blivit lite inspirerad, dom har faktiskt riktigt bra recept och jag gör om dom lite för att passa min kost
1 st Purjolök. 11 l vattenSkölj purjolökenoch fänkålen. 1Skala och skär moroten i fina bitar och finhacka vitlöken. 1Hetta upp olja i en kastrull och lägg i purjolökenoch fänkålen samt vitlöken. 1Häll i 1 liter vatten i kastrullen och blanda i moroten och buljongtärningarna. 1Blanda i resten av kryddorna och sesamoljan. 1Servera varm och toppa gärna med koriander och bröd
Vi köpte några fina purjolökar - helst sådana med långt ljust skaft och endast lite av det mörkgröna och de ska vara raka och långa - inte yviga som ofta innehåller mer grus
Men även om det kanske inte var världens bästa arbetsplats så fick jag en chans att arbete med fantastiska råvaror som renfilé och fjällröding från trakten
Vill man ha en helt slät soppa kan purjolöken koka med från början. Hade tänkt att göra en Potatis ochPurjolökssoppa, men fick ett ryck och slängde i lite morötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.