Purjolök och fänkålsoppa
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 st Purjolök
  • 11 st fänkål
  • 11 st morot
  • 12 st vitlöksklyftor
  • 12 st buljongtärningar
  • 11 tsk sesamolja
  • 10,5 tsk chili pulver
  • 11 msk paprikapulver
  • 10,5 msk spiskummin
  • 11-2 tsk svartpeppar
  • 11 l vattenSkölj purjolöken och fänkålen. Skär tunna bitar av båda grönsakerna.
  • 1 Skala och skär moroten i fina bitar och finhacka vitlöken.
  • 1 Hetta upp olja i en kastrull och lägg i purjolöken och fänkålen samt vitlöken. Fräs i någon minut.
  • 1 Häll i 1 liter vatten i kastrullen och blanda i moroten och buljongtärningarna.
  • 1 Blanda i resten av kryddorna och sesamoljan.
  • 1 Låt soppan koka tills morotsbitarna har blivit mjuka. Soppan ska koka i cirka 5 minuter.
  • 1 Servera varm och toppa gärna med koriander och bröd.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.