Skala och hacka lök, skölj och hacka purjolök. Proppa hålen fulla med vitlök, rosmarin och timjan. Gnid in lammsteken i salt och peppar, örter och eventuellt citron
Dela purjolöken på längden och skölj mellan alla lager. Att koka purjolök i vitt vin är en av mina favorit-tillagningssätt när det kommer till denna lök
Vi köpte några fina purjolökar - helst sådana med långt ljust skaft och endast lite av det mörkgröna och de ska vara raka och långa - inte yviga som ofta innehåller mer grus
Hade tänkt att göra en Potatis ochPurjolökssoppa, men fick ett ryck och slängde i lite morötter. Vill man ha en helt slät soppa kan purjolöken koka med från början
Ta ut och dela på längden. Fräs smör och mjöl utan att ge färg, i med mjölk och grädde under vispning. Placera stuvningen på snittytan av löken och toppa med osten
Jag var inte säker på vad jag skulle leka ihop till frukost men lekte med tanken att använda purjolöken som låg i kylen och flörtade med mig samt att använda äggen till en typ av äggkaka
Jag leker som sagt med veckans matlåda och leker fram en ny smaksättare till den annars tråkiga matlådan för det finns inget värre än att inte ha tid att laga mat varje dag och sen gå med den ursäkten till jobbet eller plugget och sen känna sig tvingad att handla något mindre näringsrikt från butiken eller kebabvagnen runt hörnet
Dela det vita delen av purjolöken på längden och sedan en gång rakt över. Lägg upp citronbakad purjolök, jordärtskockskräm, sauterad spetskål samt bakad spetskål med vinägrett på fina tallrikar
Blanda då ner purjolökenoch låt den fräsa med tills den blir mjuk. Den här gången har jag använt fläskfilé i stället för fläskytterfilé och då behöver inte grytan puttra lika länge
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.