Fläskfilé med druvor och rosmarinpotatis
www.hebe.se
www.hebe.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg potatis (ar) gärna färska
  • 11 kruka rosmarin färsk
  • 13-4 msk Olivolja
  • 1 salt gärna flingsalt
  • 1 svartpeppar nymalen
  • 1400 g fläskfilé
  • 1400 g druvor
  • 13 dl grädde
  • 11 msk kalvbuljong flytande
  • 1 salt
  • 1 paprikapulver
  • 1 peppar
  • 1 smör till stekningSätt ugnen på 225 grader.
  • 1 Tvätta och halvera potatisarna. Lägg i en ugnsfast form.
  • 1 Ringla över olivolja och salta och peppra. Repa (dra av) bladen från rosmarinen och strössla över. Spara gärna någon kvist till dekoration. Blanda runt allt i formen.
  • 1 Rosta allt i ugnen ca 15-20 min tills potatisen känns färdig och blivit lite gyllenbrun. Jag brukar köra de sista minuterna på 250 grader grillläge för att få lite knaprig yta men det gör man som man vill.
  • 1 Medan potatisen rostas börjar du med fläskfilégrytan.
  • 1 Tvätta och halvera druvorna. Tag bort ev. kärnor.
  • 1 Putsa fläskfilén och skär i skivor. Krydda och stek hastigt på båda sidor.
  • 1 Tillsätt druvorna och rör om hastigt. Tillsätt grädden och buljongen. Koka allt i ca 10 min tills fläskfilén är klar. Servera direkt med rosmarinpotatisen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.