1 Tvätta
och halvera potatisarna. Lägg i en ugnsfast form.
1 Ringla
över olivolja och salta och peppra. Repa (dra av) bladen från rosmarinen och strössla över. Spara gärna någon kvist till dekoration. Blanda runt allt i formen.
1 Rosta
allt i ugnen ca 15-20 min tills potatisen känns färdig och blivit lite gyllenbrun. Jag brukar köra de sista minuterna på 250 grader grillläge för att få lite knaprig yta men det gör man som man vill.
1 Medan
potatisen rostas börjar du med fläskfilégrytan.
1 Tvätta
och halvera druvorna. Tag bort ev. kärnor.
1 Putsa
fläskfilén och skär i skivor. Krydda och stek hastigt på båda sidor.
1 Tillsätt
druvorna och rör om hastigt. Tillsätt grädden och buljongen. Koka allt i ca 10 min tills fläskfilén är klar. Servera direkt med rosmarinpotatisen.
Servera såsen varm till fläskfiléochrosmarinpotatis. Putsa fläskfilén. Tillsätt crème fraiche och mixa till en sås med en mixerstav eller i en matberedare
Putsa fläskfilén, skär den längs med, nästan helt igenom. Servera t e x med Hasselbackspotatis, grönpepparsås och grillad tomat (tomaten kan läggas i samtidigt som filén i formen)
Istället har jag laddat frysen med diverse maträtter som kan tänkas vara trevliga att ta fram på kvällskvisten när man kommer hem från jobbet och kanske inte alltid är sugen på att ställa sig vid spisen Här kommer en rätt som är riktigt god som passar perfekt att göra på fläskfilé som fläskytterfilé
Jag kom hem med min fläskfilé i en svart papperspåse med en prålig logga i guld och pappret runt filén var fäst med en blå etikett med ett emblem i guld som skrek Mannerström
Fylld fläskfilé som tillagas i ugnen och en god krämig potatisgratäng till det. För min del har det varit en mycket bra helg med massa god mat och julklappar ♥ dock kändes den lite för kort
Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstekt fläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
Krydda med salt och peppar. Förbered grillen med briketter i halva grillen. Helgrillad marinerad fläskfilé, ugnsrostade potatisskivor och en god kall sås
Salta och peppra och bryn fläskfilén runt om i smör i en het stekpanna. Låt fläskfilén kallna. Vik ihop smördegsrullen och lägg den med skarven nedåt på ett ugnssäkert fat
Varsågod, en fläskfilé fylld med mozzarellaost. Mozzarellafylld fläskfilé. Ska jag använda sverigesvenskt-språk och skriva FLÄSKFILÉ i receptet eller ska jag köra med mitt eget modersmål, finlandssvenska, och använda GRISINNERFILÉ
Fast jag annars nästan aldrig köper färdig pommes så gör jag det just till fläskfilémed dragonsås. Har varit helt slut på kvällarna efter hela dagar med skidåkning och att fokusera så starkt på barnens åkning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.