Dennis Bok

Dennis Bok

Helstekt rostbiff

Helstekt rostbiff

1,2 kg rostbiff eller ryggbiff. 11 tsk salt. 10,5 tsk svartpeppar, helst nymalen eller nykrossad. 10,5 tsk chiliflakes (valfritt)
Lyxig fiskgratäng med räkor och parmesan

Lyxig fiskgratäng med räkor och parmesan

Ingredienser Potatispuré 1 kg mjölig potatis 25 g smör 3 äggulor 1/2 dl rapsolja 1 1/2 dl riven parmesanost 1/2 tsk salt 1/2 krm peppar 1 krm riven muskotnöt Räkor 500 g räkor med skal Svampfräs 250 g champinjoner 2 msk smör 200 g fryst, tinad bladspenat 1 1/2 krm salt 1 krm peppar Vitvinsås 2 schalottenlökar 2 msk smör 2 msk vetemjöl 2 dl torrt vitt vin 2 msk koncentrerad fiskfond 5 dl vatten 2 1/2 dl vispgrädde 1 krm salt 1 krm kajennpeppar 600 g torskryggfilé (MSC-märkt) 1 1/2 krm salt 1/2 krm peppar Till garnering dill Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Maps

Maps

Blomkål- och broccoligratäng

Blomkål- och broccoligratäng

  400 g Blomkål. 1  400 g Broccoli. 1  150 g Purjolök. 1  4 Vitlöksklyftor. 1  1 msk Timjan (torkad)
Treveckorssallad

Treveckorssallad

vitkål. 1morötter. 1purjolök eller en rödlök. 1röd paprika. 1grön paprika. 1vinäger (tex vit vinäger eller äppelcidervinäger)
Kebabrulle

Kebabrulle

500 g fläskkarré, kotlett, entrecote eller kycklingkött som urbenad kycklinglårfilé. 10,5 dl matolja eller olivolja
Lindström i miniformat

Lindström i miniformat

Lindström500 g innanlår (oxinnanlår, går också bra med färdigmald nötfärs) salt svartpeppar, nymald 4 äggulor 80 g inlagda rödbetor, fintärnade 30 g kapris, grovhackad eller mosad 0,5 bananschalottenlök, finhackad 1,5 msk dijonsenap smör (till stekning) 0,5 knippe färsk bladpersilja, strimlad till servering
Lyxiga fiskbullar i dillsås

Lyxiga fiskbullar i dillsås

Fiskbullar600 g torskfilé, eller sejfilé 1 gul lök 1 ägg ca 2 dl vispgrädde 2 msk dill, finhackad 2 fiskbuljongtärningar rapsolja, till stekning salt peppar
Karamelliserad lök

Karamelliserad lök

4 gula lökar (eller röda) 2 msk smör salt (efter smak) 2 tsk strösockor 1 dl vatten