Dennis Bok

Dennis Bok

Korvgryta

Korvgryta

Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 1 gul lök 2 röda paprikor 300 g chorizo 1 msk olivolja 1 tsk spiskummin 2 msk tomatpuré 1 förp
Matjessilltårta

Matjessilltårta

300 g kavring. 1100 g smör, smält. 13 gelatinblad, blötlagda. 13 dl crème fraiche. 12 dl kvarg. 12 ägg, hårdkokta och skalade
Sparrissoppa

Sparrissoppa

ansad grön sparris. 1potatis, ca 100 g. 1gul lök. 1smör. 1hönsbuljongtärningar. 1vatten. 1vitt vin. 1salt och peppar
Kokt sparris

Kokt sparris

500 gram vit eller grön sparris. 10,5 tsk salt per liter vatten. 11 sockerbit (valfritt)Bunta sparrisen med snöre om du vill
Biff à la Lindström

Biff à la Lindström

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 400 gram köttfärs , nöt- eller blandfärs 4 msk ströbröd 1,5 dl vatten 1 st ägg 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 st lök , finhackad 3 msk ättiksgurka , finhackad 3 msk rödbetor , finhackade, inlagda 2 msk kapris 2 msk smör 1 dl buljong , köttbuljong, eller vatten, ev Köp receptet
Biff à la Lindström

Biff à la Lindström

Förbered tillbehör som potatis. Blanda ströbröd och vatten i en bunke. Låt stå att svälla ca 10 min. Finhacka under tiden löken
Vårrullar med sötsur dipp

Vårrullar med sötsur dipp

Ingredienser Portioner. 4 Vårrullar 4 port ris, gärna jasminris 280 g böngroddar 1 rödlök ca 300 g morötter 75 g sockerärtor 2 tsk vitvinsvinäger 2 1/2 msk olja salt och peppar ca 400 g kycklingfärs 2 msk japansk soja 270 g filodeg bakplåtspapper 1 msk sesamfrön Sötsur dippsås 1 lime 1 dl hoisinsås 1/2 tsk sambal oelek 1 tsk japansk soja 1 msk sesamfrön Till servering 100 g råkostsallad Lägg till i inköpslistan
Pasta med skinksås

Pasta med skinksås

Pasta med skinksås. Du behöver4 portioner4 portioner pasta fideliniOlivolja2 vitlöksklyftor1/2 gul lök, finhackad1 gul paprika, finhackad1 röd paprika, finhackadÖrtsalt8 dl matlagningsgrädde1 dl riven parmesan5 droppar soja1 kruka färsk persiljaSalt och peppar1 msk maizena1 pkt rökt skinkaGör såhärKoka pastan
Citronlax med dillpotatis

Citronlax med dillpotatis

Citronlaxca 800 g laxfilé 2 msk honung 2-3 msk grovkornig senap 1 citron 2 klyfta vitlök 50 g smör 1 tsk salt
Fiskgratäng

Fiskgratäng

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Gratängsås 3 msk margarin 4 tsk citron(er) , saften 1 krm vitpeppar 2 krm salt 2 st ägg , gulan 4 msk grädde 0,5 tärning(ar) fiskbuljong 2 msk dill 1,5 dl vatten 2 dl mjölk 3 msk vetemjöl 100 gram räkor , skalade Potatismos 0,5 tsk salt 1 st ägg , gulan 0,5 krm vitpeppar 1 gram margarin 0,5 dl mjölk 500 gram potatis(ar) Tillagning av fisk 2 krm salt 400 gram fiskfilé(er) 0,5 msk margarin , Till formen Till servering 1 odefinierad sallad Köp receptet Näringsvärde Kcal
Brantevikssill

Brantevikssill

Ingredienser Portioner. 4 420 g 5-minuterssill 1/2 msk vitpepparkorn 1 msk kryddpepparkorn 1/2 msk svartpepparkorn 1 st rödlök rivet skal av 1 citron 1 smulat lagerblad 1/2 dl hackad dill Lägg till i inköpslistan
Spaghetti med skinksås

Spaghetti med skinksås

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Vispa ihop buljong och creme fraiche och låt det koka upp
Skinksås

Skinksås

Tärna skinkan. Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs lök och paprika i lite matfett tills löken är mjuk och glansig
Krämig skinksås

Krämig skinksås

2 port. ca 30 min. 150-200 kokt eller rökt skinka. 3 dl kokt spagetti eller annan pasta. 2 tsk margarin. 2dl cremé fraiche
Pasta med skinksås

Pasta med skinksås

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Vispa ut mjölet i mjölken i en kastrull. Koka upp under omrörning och sjud i 5 minuter
Krämig skinksås med pasta

Krämig skinksås med pasta

Krämig skinksås med pasta(2 personer). 200 gram strimlad rökt skinka. 2 dl grädde. 10 cm purjolök. 1 msk paprikapulver
Per Morbergs oxrullader i gräddsås

Per Morbergs oxrullader i gräddsås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Gräddsås 0 st buljong , från rullladerna 3 dl vispgrädde 1 msk svartvinbärsgelé 0 st salt 0 st vitpeppar Rullader 500 gram lövbiff 9 dl vatten 3 msk oxfond , koncentrerad 50 gram cornichons 1 paket bacon 2 msk dijonsenap 0 st salt 1 st gul lök(ar) 1 st morot 2 msk tomatpuré 0 st vitpeppar Tillbehör 150 gram sockerärtor 800 gram potatis(ar) 1 svartvinbärsgelé Köp receptet Näringsvärde Kcal
Pasta med skinksås

Pasta med skinksås

2 portioner pasta ev. broccoli eller  sockerärtor. 12,5 msk vetemjöl 4 dl mjölk 1-3 msk grädde eller  smör 140-200 g bacontärningar eller  kassler eller rökt skinka i tärningar 0,5 tsk salt 0,5 krm malen vitpeppar ev

Pasta med krämig skinksås

Putsa champinjonerna om det behövs och skär dem i skivor. Skär all skinka i strimlor eller tärningar. Fräs matfettet i en vid kastrull, lägg i skinka och svamp och låt allt fräsa ett par minuter utan att få färg
Svamp- och skinksås till pasta

Svamp- och skinksås till pasta

Skala och finhacka löken. Skiva champinjonerna. Skala och skiva vitlöken mycket tunt. Häll i crème fraichen i en stor kastrull och sätt på spisen för sjudning (3an eller 4an)
Per Mobergs paella

Per Mobergs paella

1 hel kyckling. 10,5 kg färska blåmusslor. 11 paprika. 12 gula lökar. 13 klyfta vitlök. 15 dl avioriris (långkornigt ris)