Blanda citronsaft, flädersaft, smöret i bitar och 1/2 dl av sockret i en kastrull och koka upp. Vispa upp ägg och äggulor tillsammans med resten av sockret i en skål
Foto. Andy Prhat. Här kommer receptet på min jubileumstårta i Damernas Värld om ni missade det numret. Det är en tårta med champagnemousse och flädercurd
Igår bakades de petit choux på hela Sverige bakar och då blev jag sugen att testa. Jag har aldrig bakat sånt innan men fick tidigt en bild av hur de skulle se ut
En härlig gräddtårta bakad på sockerkaksbotten smaksatt med citron, fylld med färska jordgubbar marinerade i flädersaft, cream cheesegrädde, flädercurd och jordgubbsmousse
Igår bakades de petit choux på hela Sverige bakar och då blev jag sugen att testa. Jag har aldrig bakat sånt innan men fick tidigt en bild av hur de skulle se ut
Hur har ni det med ert jordgubbsintag. Håller ni en jämn nivå, har ni kanske rent utav börjat få nog av de röda gubbarna, eller är ni som vi och inte kan få nog
Klä en avlång enlitersform med plastfolie. Blanda ägg och socker. Vispa över vattenbad tills det är riktigt fluffigt, ta sedan av och fortsätt vispa tills det är alldeles svalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.