Det är en härlig, len och smakrik kräm som kan användas till bakverk, tårtfyllningar, på helgmackan osv, Det är inte speciellt svårt att göra, du borde verkligen prova
Ställ tillbaka kastrullen på spisen och värm på mellanvärme tills curden tjocknat en aning. Kör de färska/tinade jordgubbarna i en mixer alternativt med en stavmixer
Skala och skär mangon i mindre bitar. Lägg bitarna i en tjockbottnad kastrull. Kör mangobitarna med en stavmixer (alternativt i en matberedare eller vanlig mixer), tills mangon är slät
Nu när det är säsong för persikor tycker jag verkligen att man ska passa på att baka med den. Den här söta stenfrukten ger en frisk och len smak i bakverk
När fruktskålen vällde över av apelsiner häromsistens tänkte jag att om man kan göra lemon curd av citroner borde man väl för katten kunna göra orange curd av apelsiner
Var ett tag sedan jag gjorde lemon curd sist och blev lite sugen på det igår. -) och den man köper färdig på ICA är inte alls god så därför fick det allt bli lite ny lemon curd, tänkte använda den till glass
Nu när det är säsong för persikor tycker jag verkligen att man ska passa på att baka med den. Den här söta stenfrukten ger en frisk och len smak i bakverk
Det enda jag nu vill tillägga, innan jag ger er receptet, det är att jag tog undan en deciliter bärsaft från de tinade hallonen, vilken jag ville ha till gelé på tårtan jag skulle baka
Det här blir liksom solsken i en burk. Helt perfekt att äta till scones eller ha som mellanlager i en påsktårta – eller födelsedagstårta som jag tänker använda den till
1 dl pressad citron. 11½ dl strösocker. 14 äggulor. 150 g Arla® Svenskt Smör. 1Receptet gäller för 3 dl 1 dl pressad citron 1½ dl strösocker 4 äggulor 50 g Arla® Svenskt SmörGör så här Koka upp den pressade citronsaften med socker