Fläderblomssaft med mynta
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Fläderblomssaft med mynta ca 5 liter
  • 50 blomklasar 10 kvistar färsk mynta
  • 2 liter vatten
  • 2 kilo strösocker
  • 50 g citronsyra
  • 2 citroner, tunt skivade
  • 2 lime, tunt skivade
  • Skölj och skaka av blomklasarna, lägg dom i en spann (hink) och lägg ner myntan, citron- och limeskivor.
  • Låt vattnet koka upp och dra grytan från plattan.
  • Rör ner socker och citronsyra, rör om så det löses upp.
  • Häll vattnet i spannen och täck över.
  • Ställ spannen i sval temperatur och låt den stå 3-4 dagar innan du silar upp den, det gör du enklast genom en silduk, en nytvättad kökshandduk (utan sköljmedel!) eller så använder du en finmaskig sil.
  • Antingen slår du saften på flaskor eller så häller du den i plastburkar och fryser in, tänk på att både flaskor och burkar ska vara ordentligt rengjorda!
  • Frys gärna lite saft till isbitar, perfekt att ha och släppa ner i ett glas vitt vin eller mineralvatten.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.