Julvädret lyser med sin frånvaro så vi kompenserade genom att tjuvstarta med julmaten idag. Gratinerad kålrot (recept HÄR), kokt brysselkål, frukt- och nötbröd (recept dyker kanske upp här i bloggen längre fram) och dagens experiment
Idag vill jag passa på och önska er alla en riktigt glad Första Advent. I stället för vanlig grädde har jag använt vispbar kokosgrädde från Glitne, och förstärkt med kokosnötsmousse som jag köpt på Råvarubutiken
Så har halva köket påbörjat sin semester, det är Anki tillhör ledighetskommittén frånoch med i dag medan Håkan jobbar på fram till i morgon, torsdag, för att sedan gör sin fru sällskap
Kryddad runt om var den med salt, svartpeppar och timjan. I dag blir det en liten rapport från vårt nyårsfirande, i alla fall den delen som är ätbar för det var ungefär vad som fastnade på bild
Ta ut från formarna och rulla i socker. När det har kokat klart ta av från plattan. e advent är här och idag bjuds det på gelegodis med smak av clementiner
Vi tänker faktiskt vara så retsamt jobbiga att vi kör på med alla de recept och bilder som vi har från förra årets jul, vi vill ju att dom ska komma till användning istället för att bara ligga kvar i datorn och skräpa
Som ni kanske vet, ni som följt mig sedan i somras, så har jag redan firat både advent, jul, nyår och påsk, eftersom det går till så i tidningsbranschen
Jag vet inte vad det är med mig och asiatisk mat, men det känns som om det är jag på något sätt. I löööv thaimat, sushi och annat japansk, kinabufféer, vietnamesiskt, mongoliskt
Blanda mjöl, havregryn bakpulver, socker och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det. Blanda ner havredryck eller mjölk och rör ihop till en deg, sluta när du kan kan forma till en deg
Receptet på pizzadeg och tomatsås är hämtat från den fina bloggen Remsans bistro, som i sin tur har hämtat receptet från Pain de Martin (surdegsbrödens okrönte mästare
Griljera en skinka kan man verkligen göra på tusen och ett sätt. Jag gillar nog bäst att blanda ner panko eller ströbröd direkt i blandningen och sedan allt över skinkan
Det går i perioder och oftast brukar matlagningsintresset öka när jag hittar spännande produkter. Jag har tidigare skrivit om alla fina produkter från Sevan som jag hittat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.