Låt den fräsa på medelvärme någon minut eller två innan vitkålenoch fänkålen tillsätts. Jag äter gärna stekt vitkål som den är tillsammans med en skiva bröd
Förra veckan köpte jag skinkstek för att vi skulle göra skinksnitzel och då passade jag på att köpa två stycken, så den här veckan blev det något helt annat med skinkstek
Eller inte hela rätten, utan den sotade vitkålen. Detsamma med salt och peppar. På föreläsningen med Paul Svensson i förra veckan, var det här en av rätterna han lät oss smaka på
Koka på strax över medelvärme tills vitkålen börjat mjuka. Här har vi det rätt lugnt efter en vecka med feber och förkylningar om vartannat, skönt att kurera hela familjen lite
När soppan är färdig servera med en klick crème Fraiche på toppen och en rostmacka. Vad som är godast med denna soppa är att den smakar ännu bättre dagen efter då alla smaker fått dra ihop sig ordentligt
Kvällsmaten blir en vitkåloch rödlöksallad med stekt kassler. Krama om allt så kålen får smak av vätskan som blir, till detta ska jag ha stekt kassler, perfekt till grillat med
Inte lika krämig och söt som den med fikon, men mangovarianten är också utmärkt på vitkålen. Och på den andra tallriken med färsk, stekt torsk, broccoli och lite Lallerstedt-bea
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.