1 Övriga
tillbehör:Halvera vitkålshuvudet och skär fyra klyftor på cirka 200 gram vardera. Ringla lite olja på en plåt och lägg på vitkålsklyftorna. Blanda 4 matskedar basilikapesto med 4 matskedar olja. Skeda över pesto-oljan på klyftorna och salta och peppra ett varv. Ställ in i 175°C på varmluft eller 200°C i vanlig ugn i 20 minuter. Ta ut och vänd klyftorna och pudra över ett lager ströbröd. Baka klyftorna i ytterligare 15-20 minuter.Skala och dela potatisen. Gnugga morötterna rena och skär dem till bitar. Ha ner allt i en kastrull med saltat vatten och koka i 15 minuter. Slå av vattnet och kör rotsakerna slätt med en mixerstav tillsammans med grädden. (Amandine är en fast potatis, så mixa inte längre än nödvändigt, annars blir den lätt klistrig.) Ha i vatten tills det blir lagom konsistens. Smaka av med en skvätt äppelcidervinäger samt salt, peppar och vitlökspulver.Sjud linserna i 15-20 minuter i 1 liter saltat vatten. Slå av vattnet från linserna genom ett durkslag. Blanda linserna med finhackad rödlök.Hacka och rosta hasselnötterna i en stekpanna med lite smör och salt.Skeda ut purén på tallrikarna eller spritsa med hjälp av en spritspåse. Lägg på linserna på tallriken.
BAKADE FIKON MED GETOST, HACKADE NÖTTEROCH HONUNG. Serveras nybakadeoch varma. Du kan med fördel kryssa dem lite med en vass kniv och öppna upp dem lite för att lättare fylla dem lite extra
Häll av vattnet och mixa slätt med smöret. Jag vet att det finns många som tycker att det är svårt men med lite hjälp av en termometer blir det mycket enklare att tillaga den perfekta fisken
Blanda ner linserna i köttet och servera med tärnad fetaost och avocado. För ett laktosfritt recept ta bort fetaostenLammkött (jag använde resterna från (lammframdelen)en avocado per personfetaost efter smaken vitlöksklyfta,pressadsalt,pepparstekfettLinserna
Pensla snittytorna och skalet med oljan. Borsta och tvätta potatisarna väl. Salta och peppra. 3 sötpotatisar, medelstora. 1salt och peppar. 1Toppa potatisen med smulad fetaost och oliverna. 1Garnera med örterna och ringla över jungfruoljan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.