Bakad vitkål med pesto, fetaost, linser och nötter
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g vitkål
  • 1 burk basilikapesto (á 140g)
  • 4 msk matolja (ex rapsolja eller solrosolja)
  • salt, peppar
  • 4-6 msk ströbröd
  • 1250 g amandinepotatis
  • 250 g morötter (2 st)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1-2 dl vatten
  • 0,5 tsk äppelcidervinäger
  • salt, peppar, vitlökspulver
  • 11 dl spräckliga linser (pyulinser)
  • 1/4 röd lök
  • 40 g hasselnötter
  • 150 g fetaost
  • 1 Pestobakad vitkål:
  • 1 Amandine- och morotspuré:
  • 1 Övriga tillbehör:Halvera vitkålshuvudet och skär fyra klyftor på cirka 200 gram vardera. Ringla lite olja på en plåt och lägg på vitkålsklyftorna. Blanda 4 matskedar basilikapesto med 4 matskedar olja. Skeda över pesto-oljan på klyftorna och salta och peppra ett varv. Ställ in i 175°C på varmluft eller 200°C i vanlig ugn i 20 minuter. Ta ut och vänd klyftorna och pudra över ett lager ströbröd. Baka klyftorna i ytterligare 15-20 minuter.Skala och dela potatisen. Gnugga morötterna rena och skär dem till bitar. Ha ner allt i en kastrull med saltat vatten och koka i 15 minuter. Slå av vattnet och kör rotsakerna slätt med en mixerstav tillsammans med grädden. (Amandine är en fast potatis, så mixa inte längre än nödvändigt, annars blir den lätt klistrig.) Ha i vatten tills det blir lagom konsistens. Smaka av med en skvätt äppelcidervinäger samt salt, peppar och vitlökspulver.Sjud linserna i 15-20 minuter i 1 liter saltat vatten. Slå av vattnet från linserna genom ett durkslag. Blanda linserna med finhackad rödlök.Hacka och rosta hasselnötterna i en stekpanna med lite smör och salt.Skeda ut purén på tallrikarna eller spritsa med hjälp av en spritspåse. Lägg på linserna på tallriken.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.