Nåt som jag funderat på länge är att göra egen müsli. Blanda vatten och olja och häll sedan över sakta i bunken samtidigt som du kramar müsliblandningen med händerna så att det blir lite klumpar
Att göra hemgjordmüsli är både enkelt och billigt. Variera precis som du vill med olika gryn och nötter, och vill man ha i russin eller annan torkad frukt tillsätter man det när müslin svalnat
Overnight Oats (”över natten-havre” ungefär) är det absolut enklaste sättet att få till en riktigt god och mättande och dessutom nyttig frukost även när man har bråttom
Krabbelurer eller skravelucker eller skrabbelucler eller snoobelorer eller… Kärt barn har många namn och krabbelurer är verkligen just kära för många svenskar
Då och då kör jag frukosttema här på bloggen. Eftersom frukosten är dagens viktigaste måltid finns det all anledning att återvända till den med jämna mellanrum, och just nu känns det särskilt inspirerande när våren är på väg
Medans vi väntar äter vi bircher müsli gjord på fjolårets must. Det finns många varianter på bircher müsli, en del låter grynen svälla i naturell yoghurt andra i äppeljuice
Efter min spenderade vecka i Medlefors där jag varje morgon fick äta deras hemgjordamüsli kunde jag inte hålla mig, jag var tvungen att också göra en egen
Crunchy müsli – Granola. Tillsätt vätskan till müsliblandningen och rör om och klumpa ihop. Vill man ha russin tillsätter man 1 dl när müslin är färdig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.