Det har blivit dags för de sista veckofinalisterna i Tapas-SM. skala och riv potatis och gul lök krydda med timjan och svartpeppar,salt blanda med riven ost och blanda ner ett vispat ägg och 1 dl keso stek i plättejärn,, lägg över knapperstekt bacon ,, bonapetit. Kristina RichardsKalkonbröst med körsbärswasabi 8-10 portioner Tillagningstid. ½ dl strösocker 1 ½ dl Ramon Bilbao Tempranillo rött vin ½ dl rött portvin ¼ liter hela urkärnade körsbär ¼ tsk pepparrot, finriven, eller wasabipasta Körsbärswasabin Smält sockret i en kastrull. Kalkonen Sätt ugnen på 125 grader. Ta ut köttet och låt det vila 15 min i aluminiumfolie. 1 dl keso stek i plättejärn,, lägg över knapperstekt bacon ,, bonapetit. 8-10 portioner Till. 1 ½ dl R. 15 min i aluminium
1 burk makrillfilé i tomatsås, gräddfil, klickas i till bredbar konsistens, ca 1-3 msk. Purjolök, ca 10 cm finstrimlad. Torka serranoskinkan på bakpappersklädd plåt i ca 10 min på 200 grader. 1 burk makrillfilé i tomatsås, gräddfil, klickas i till bredbar konsistens, ca 1-3 msk Purjolök, ca 10 cm finstrimlad
Då har vi kommit till den tredje veckofinalen av “Sveriges bästa tunnbrödsrulle”. Här kommer veckans tre bidrag och vinnaren får ni veta senare i veckan
Det är faktiskt första gången på evigheter som vi sett serien och vem vi hoppas ska segra vet vi faktiskt inte, det känns som att båda finalisterna är lika välförtjänta en vinst och kokbok
Förutom att vi tagit ett rejält tag med att börja planera och städa upp i vår trädgård så har jag varit nere Stockholm och bakat, varit i Göteborg på ett otroligt stimulerande och givande Bloggforum där jag träffat underbara bloggkollegor och blivit "finalist" i Coop´s tävling "Tårta vs Tårta"
Fjällröding från Lappland är den råvara som finalisterna i Årets Kock 2013 nu tränar på för fullt inför tävlingen den 8 februari. 1 röding, ca 1 kg. 1 dl grovhackad dill. 1/2 dl hackad gräslök. 1/2 citron. 1 dl vispgrädde. 1/2 dl torrt vittvin. 1 msk tomatpuré. 2013 nu t. 4 portioner 1 röding, ca 1 kg 1 dl grovhackad dill. 1/2 dl hackad gräslök. 1/2 citron 1 dl vispgrädde. 1/2 dl torrt vittvin. 1 msk tomatpuré
1 msk bakpulver. 1/4 tsk salt. Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter tills de fått fin färg. Ikväll är det dags för den sista utmaningen för de 25 amatörkockarna som återstår i uttagningarna av årets Sveriges Mästerkock och de ska laga en valfri kycklingrätt och därefter ska juryn välja ut vilka som blir programmets 12finalister. 1 msk bakpulver. 1/4 tsk salt
Den blivande finalisten Tommy Myllymäki segrade i såsduellen med sin sötsura dillsås. Mina recept går inte in på Hitta recept under 2013. KOKT LAMM I SÖTSUR DILLSÅSLammkött efter tillgångSaltVitpeppar, 10 kornGul lök, små2 morötterSås. 2 msk smör2 msk mjöl4 dl kokspadÄttiksprit ( 12 % ) eller citronSockerDillKoka upp köttet och skumma. Efter halva koktiden som är ca 1 ¼ timme tillsätter man hela gula lökar och hela morötter. Börja med ½-1 tsk ättika och ½ tsk socker. 10 korn
Originalreceptet kommer från den välkända kocken (och en gång i tiden finalisten i Årets Kock) Tina Nordström, och är faktiskt ursprungligen tänkt som ett nyårsrecept
Smält smöret i en kastrull, och tillsätt mjölken – och värm upp till fingervarmt. Tapas SM – Vecka 3 – finalist1. 1 tsk salt. 13 dl vetemjöl (alternativt lite olika blandade mjölsorter). 1/2 tsk salt. Grädda 225 grader varmluftsugn, mitt i ugnen, 8-10 min. Vinet Ramon Bilbao – Tempranillo 2011, som är ganska milt passar verkligen utmärkt ihop med bullarna. 1 tsk salt. 13 dl vetemjöl (alternativt lite olika blandade mjölsorter). 1/2 tsk salt
Men först ska receptet väljas ut och som svensk finalist tävla inför en jury i en deltävling i Paris… Jag valde att komponera min huvudrätt till Organic Cabernet sauvignon carmenere, ett ekologiskt vin som passar till lamm och nöt, eftersom vinet är ekologiskt har jag valt att köra i samma spår med lokalproducerat ekologiskt lammkött, ägg från hönorna på min brors gård och resten inköpt på saluhall, allt självfallet ekologiskt, rödvinssåsen gjordes även den på samma vin så smakerna gifter sig perfekt
Den var min vinst då jag blev finalist i Årets bak- och dessertmästare 2011. Kalljästa kardemummasnurror (14 stycken). 1 dl råsocker. 1 tsk nystött kardemumma. 100 gram mjukt, rumsvarmt smör. 100 gram mjukt, rumsvarmt smör. 1 dl florsocker av rörsocker. 1 tsk nystött kardemumma. 1 krm salt. 1. Låt degen stå framme i rumstemperatur i 15 minuter, och ställ därefter in den i kylskåpet över natten. Låt degen stå framme i 15 minuter. Låt dem jäsa övertäckta i 10 minuter. Grädda dem i nedre delen av ugnen i cirka 12 minuter. Kalljästa kardemummasnurror (14 stycken). 1 dl råsocker. 1 tsk nystött kardemumma. 100 gram mjukt, rumsvarmt smör. 100 gram mjukt, rumsvarmt smör. 1 dl florsocker av rörsocker. 1 tsk nystött kardemumma. 1 krm salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.