Men bortser jag från den är det en god rulle. Då var vi framme vid den sista veckofinalen. 3-4 tunnbröd, fyllning. 1 burk makrillfilé i tomatsås, gräddfil, klickas i till bredbar konsistens, ca 1-3 msk. 1 burk makrillfilé i tomatsås, gräddfil, klickas i till bredbar konsistens, ca 1-3 msk Purjolök, ca 10 cm finstrimlad
) Jag kände mig ganska negativ från början eftersom det är så mycket jobb med rullen. Då har vi kommit till den tredje veckofinalen av “Sveriges bästa tunnbrödsrulle”
Värm till 37 grader 2. Jästen smälter i kontrakt med socker, rör tills allt smält 3. Låt degen jäsa i bunken under duk i ca 30 minuter 7. Låt jäsa under duk i 30 minuter till
När vi hade middagsgäster i helgen serverade vi en otroligt god cheescake med nutella i som vi hittat recept på hos en annan matbloggare, Växelhäxan från Norrland
37 /. Soppa från Italien. 9 Februari 2016 /. 20. soppor. /. Permalink /. 1. 400 g krossade tomater5 dl vatten2 potatisar2 morötter1 lök2 vitlöksklyftor2 grönsaksbuljongtärningar2 lagerblad1 tsk timjan1 tsk oregano2 tsk paprikapulver2 msk chilisås1 röd paprika1/2 squash1 b vita bönorSkala potatis och morötter och dela i mindre bitar
från Västerbotten" för att den innehåller västerbottensost. Matjessilltårta från Västerbotten ca 10 bitar. ca3 dl riven västerbottensost. 3-4 kokta ägg. 3 dl riven västerbottensost. 3-4 kokta ägg
Sötman från purjolöken ska komma fram, ingenting ska brännas och bli beskt. Skala och skiva potatisen i 3-4 mm tjocka skivor. 3. Låt grädda 30-45 minuter beroende på ugn och form
Blanda allt till en deg. Arbeta den ordentligt så den blir riktigt smidig. Dela degen i 10 lika stora bitar och kavla ut dem i omgångar, mjöla bordet om det behövs
300 g räkor med skal. 3 msk vetemjöl. 4 bitar torskfilé vatten + salt 1 pkt sparris 1 st musslor burk i vatten 300 g räkor med skal Stuvning. 3 msk vetemjöl 10
Lägg på ett lock och dra av kastrullen från värmen. Häll mjölken i en tjockbottnad kastrull och värm till 37 grader. Sluta omröringen när blandningen börjar skära sig (vid ca 91-93 grader)
Grädda 175 grader 45 minuter 3 ägg. 3 dl strösocker. 3 dl vetemjöl. Vispa ägg och socker poröst och vitt. Värm vattnet i micron lite mer än ljummet men inte till kokande
Även dagens recept är hämtat från en kollega i matvärlden, en tjej som befinner sig på andra sidan jordklotet, närmare bestämt Singapore, en av våra absoluta favoritstäder faktiskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.