Vi åt som sagt laxbiffar till på en bädd av vitlöksfräst röd paprika och finstrimlad squash. Han fyndar ofta fisk där och jag måste säga att halvfabrikat som är gjort av fiskhandlaren tilltalar mig mer än andra i samma genre
Till såsen stektes abborrfile som jag dubbelpanerade, först i mjöl sedan i uppvispat ägg och sist i panko ( ett grovt ströbröd som finns i asiatiska butiker )
Jag har länge försökt få till den där perfekta fiskgratängen. Jag har läst recept, provat olika sorters fisk, vart ambitiös och verkligen gjort gedigna försök att få till den där saftiga, mjuka och välkryddade kombinationen
Några tappra deltagare har bidragit med fina fiskrecept. Jag inledde utmaningen med att laga Laxpudding Finna har lagat Risotto med citron & persilja med ugnsstekt lax Anna bidrar med Pasta med tonfisk Anki och Håkan i Mårtenssons kök har lagat Lax med het mangoröra och limesås … … och Tonfiskfilé med syrliga grönsaker Vardagslax med gurksalsa kommer från Angela Och slutligen har Malin gjort en härlig Örtig laxsoppa Håll utkik, inom kort kommer ett nytt tema för februari
Man kan välja krydda efter smak och variera med olika tillbehör. Lägg aluminuimfolie i en ugnsfast form och ha tillräckligt med folie så du kan försluta folien
Värm ugnen till 200 grader. Ta ut fisken från ugnen, öka ugnstemperaturen till 225 grader. Strö sist över pinjenötterna och gratinera rätten 10-15 minuter, eller tills osten smält och rätten fått fin färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.