Idag medfilodegsrullarmed fetaost. Mezebuffén fortsätter. Jag visste inte riktigt hur jag skulle gå tillväga för att få till demsom jag ville ha dem och till råga på allt så var filodeg nästan omöjligt att köpa här i Helsingfors
Mycketsvamp från min sida den senaste tiden. Bara några meter från huset hittade jag smörsopp. När jag komhem till pappa ikväll så gick jag nästan direkt ut i skogen för att leta upp lite svamp
Just nu är skogen helt belamrad av Karl-Johansvamp och andra goda soppar, vad är då godare än en pasta medmängder av grädde, parmesanost och vitlök för att göra av med lite av den, ett glas rött vid sidan skadar inte heller
Veckans så otroligt goda pirog medsvamp, vitkål och kokta ägg var det så länge sedan vi åt hos oss. Det rör sig säkert om tjugo år om jag nu inte minns helt tokigt
Har aldrig innan använt mig av filodeg, men efter att ha tittat i Stinas matlåda för några veckor sedan beslutade jag mig för att handla hem en rulle med filodeg
I ett avsnitt gjorde han en enkel svamprättmed krispiga brödsmulor, rosmarin och vårlök. Att det visas repriser av Nigel Slaters serie Simple Suppers på BBC just nu passar migutmärkteftersom jag missade den serien när den sändes från början
Sommaren är väl ändå plockmatens tider. Till sommarens festligheter brukar vi duka upp en ordentlig buffé av olika maträtter från olika delar av världen
Gjorde en frasig rulle med äppelfyllning som vi åt med vaniljglass. Lägg upp ett filodegsblad, pensla medsmör, lägg på ett till, pensla och så det tredje bladet
Saltad fårticka och blek taggsvamp ger ett härligt tuggmotstånd. I många år lagade jag en vitlöksgravad stömming enligt ett recept från fiskrestaurangen cattelein i Stockholm
Lägga in svamp i ättikslag är en riktigt gammalmattradition. Hållbarheten blir lång av salt och ättika, det är faktiskt bara vi här i Sverige som använder så hög halt av socker i våra inläggningar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.