Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
Just nu är skogen helt belamrad av Karl-Johansvamp och andra goda soppar, vad är då godare än en pasta med mängder av grädde, parmesanost och vitlök för att göra av med lite av den, ett glas rött vid sidan skadar inte heller
Veckans så otroligt goda pirog medsvamp, vitkål och kokta ägg var det så länge sedan vi åt hos oss. Den gången jag tänker på var i samband med att vår son föddes i Umeå
Har aldrig innan använt mig av filodeg, men efter att ha tittat i Stinas matlåda för några veckor sedan beslutade jag mig för att handla hem en rulle med filodeg
I ett avsnitt gjorde han en enkel svamprättmed krispiga brödsmulor, rosmarin och vårlök. Stek svamparna hela i en blandning av smör och olja tills de har fått fin yta på båda sidor
Är festen utomhus är det ett extra plus som maträtterna inte kräver bestick så att man dels slipper massa engångsartiklar som skräpar runt men också att vinden snor med sig både det ena och det andra
Gjorde en frasig rulle med äppelfyllning som vi åt med vaniljglass. Lägg upp ett filodegsblad, pensla med smör, lägg på ett till, pensla och så det tredje bladet
Min svamp får en lite sötma från honung, men du kan annars använda sötningsmedel om du vill. Mycket god blev den till en glutenfri ankleverterrine från Guyader som jag köpte med mig från senaste besöket på Åre Delikatess
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.