Plockmat och tillbehör

Plockmat och tillbehör

Ljummet potatispaket med brynt smör

Ljummet potatispaket med brynt smör

16 färskpotatisar, kokta 1 knippe grön sparris, kokt 1 knippe rädisa 50 g smör salt svartpeppar, nymalen 1 msk färsk timjan
Plommon- & rosmarinmarmelad

Plommon- & rosmarinmarmelad

Rör om då och då. 12 dl syltsockerDela och kärna ur plommonen. 1Koka plommon tillsammans med två hela rosmarinkvistar och bladen från de två övriga. Koka upp och låt sjuda under lock i ca 15-20 minuter, tills de är sönderkokta. 1Höj värmen och tillsätt socker, koka kraftigt i 2 minuter och skumma av. 1Lyft kastrullen från plattan och låt marmeladen svalna något. 1Lyft upp de två hela rosmarinkvistarna och häll upp i väl rengjorda brukar