Att starta dagen med en härlig grötfrukost ger bra energi som du står dig på länge. Med bra ingredienser så får du stabilt blodsocker och håller dig nöjd och mätt
Att laga vegetariskt med det där lilla extra är inte lätt, att laga veganskt är ännu svårare och får man dessutom inte använda gluten då borde det vara snudd på omöjligt att få till någonting gott ochspännande
Som tur var hade vi ju litet av ett proffs som ledsagare med oss - Anders berättade glatt att han var litet av ett hockeyproffs då han var tolv, ja inte att han åkte i något direkt lag, men hemma på gården
Den här tisdagskvällen lagade vi Jamies Marocko-inspirerade middag med lammracks, grillade paprikor, couscous-sallad, två dipper, frasiga bröd och en läskande dryck (programmet finns tillgänglig ett dygn till och sedan misstänker jag att det ersätts av ett annat bra tips
Man är ju medveten om att det är tillgjort och skapat när man läser, särskilt jag som är ganska skeptisk av mig, men inte i den utsträckning som beskrevs där
Sedan återstod bara jästen och vetemjöl special - något som jag antar, har gjort sitt intåg efter att den moderna människan börjat med sina påhittigheter
Mixa samman alla ingredienserna ordentligt med mixerstav så att bananbitarna blir helt finfördelade. En "maffig" och mättande drink tack vare ett bra energiinnehåll
Superenkelt och du får bra medenergi av proteinet och fettet och en skjuts av koffeinet dessutom. Som med allt annat handlar det alltså om att känna efter hur just du mår och hur mycket kaffe du kan dricka
Att äta en protein- eller energibar kan många gånger vara en bra lösning för att ladda upp med eller fylla på medenergi under dagen och/eller i samband med träning
Det finns massor av olika recept på den, och sedan jag för första gången gjorde pulled pork förra hösten har det blivit några gånger till - med lite olika kryddningar
Eftersom jag inte ville slå knock-out på mina medgäster nöjde jag mig med en vitlöksklyfta. Den här veckans vegetariska recept blir goda och smakrika biffar på potatis, zucchini, chiaprotein och linfrökross, ochmed en spännande kryddblandning som blivit en ny favorit i mitt kök, Årstiderna från Zmaka
Min grund-dosha-typ är “pitta” (eld-elementet inom ayurveda), har jag kommit fram till, och när jag kommer i obalans så är min tendens att “bränna ut mig”, att lätt bli lättirriterad och känna mig trög i leder och få stela muskler
Jag ligger och försöker skriva samtidigt som jag har Netflix och Food matters på i bakgrunden, Instagram chatten igång och mina gamla glasögon på mig med helt fel styrka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.