Ingela som bor i norra Norge och inte tål gluten frågade för ett tag sedan om bakrecept som är glutenfria utan att innehålla de specialingredienser som vi i Sverige har blivit vana vid men som faktiskt inte finns överallt
-) Grundreceptet hittade jag på Annicake som ganska ofta bakar glutenfritt. Har ni möjlighet att beställa hem Mix per dolci från Senza Glutine så är det mitt absolut favoritmjöl till alla former av vetebullar
TwitterFacebookE-postSkriv utGoogleGillaGilla Laddar. Svårt att säga exakt mängd men mellan 3-5 dl. ev 1/2-1 dl typ Sempers fin mix eller Schärs mix c – om du behöver lite stabilitet i degen. Jag plattade till gjorde ca 15 cm i diameter och de var knappt 3-5 mm tjocka. Räcker till 10-12 stora piroger. ev 1/2-1 dl typ Sempers fin mix eller Schärs mix c – om du behöver lite stabilitet i degen
Receptet är utvecklat via olika försök att hitta bra balans och slippa använda vete. 1/2-1 dl bovetemjöl (beroende på hur stora äggen är). 3-4 äpplen. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader, ca 35-45 min. 3-4 äpplen
Jag serverade mina morotsplättar med en klick färskost - påMackan från Oatley, som jag blandade med lite vaniljpulver och ringlade sedan över lite honung som extra "helglyx" samt körsbär på toppen
290g vetemjöl (4 1/2dl). 7g salt (1-1 1/2 tsk). Plasta bunken och låt stå i rumstemperatur i 8-10h. Efter 8-10h vänds degen ut på mjölat bakbord. 15-20 minuter, tills de fått härlig gyllene färg. 290g vetemjöl (4 1/2dl). 7g salt (1-1 1/2 tsk)
-). i det ”veterecept” som jag utgick från var det 2 dl – men det var alldeles för löst, så jag fick lägga i mer – och då valde jag jyttemjöl för att det binder vätska så bra. Grädda mitt i ugnen 5-10 minuter, tills de smält ihop till tunna fina gyllenbruna flarn
Det här är en ny variant av pajen med cornflakes- och frågan är om inte den blev nästan ännu godare. mjölkfritt margarin och farin- eller muscovadosocker till formen
Äppelkakan - en klassiker som alltid uppskattas. Och givetvis går den att njuta av med bra ingredienser så att vi som väljer att (eller måste) äta en kost utanvetemjöl, socker och mjölk också kan få njuta
TwitterFacebookE-postSkriv utGoogleGillaGilla Laddar. 2 pkt skinka, 1-2 msk Fin Mix eller Maizena och blanda med skinkan. ev 1/2-1 dl typ Sempers fin mix eller Schärs mix c – om du behöver lite stabilitet i degen. Jag plattade till gjorde ca 15 cm i diameter och de var knappt 3-5 mm tjocka. 1-2 msk Fin Mix eller Maizena och blanda med skinkan
Surdegsbröd på vete. Surdegsbröd på vete. 1 bruk (150 g) Vetesurdeg. 13,5 dl (800 g) Vetemjöl special. 1 msk (20 g) Oliv-eller rapsolja. Dela i 2-3 bitar (bröd) eller 4 bitar (baguetter) och rulla varsamt ut i önskad längd. Gör 2-3 snitt över bröden precis innan plåten sätts in i ugnen, sänk temperaturen till 220 grader C. Grädda ca 20-25 minuter. 1 bruk (150 g) Vetesurdeg. 13,5 dl (800 g) Vetemjöl special. 1 msk (20 g) Oliv-eller rapsolja
2 dl bovetemjöl. 1 - 2 äpplenGör så här. 2 dl bovetemjöl. 1 - 2 äpplen. Äppelkaka med kanel och kardemumma. Äppelkaka är en klassiker och något de flesta tycker om
De här bröden bakades med KronJäst råg- och fullkornsvetesurdeg. Då hade jag fått en så fin jäskorg och trodde att jag skulle lägga degen direkt i korgen, utan mjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.