Blanda alla torra ingredienser först och rör om(exkl. chokladen). Lägg till tärnat smör och ägg, rör om. Lägg till hackad choklad och vänd om lite lätt
Förädlad gris a la Felix Netzell. Det har varit mycket fläskytterfilé ute till försäljning i matbutikerna sedan en längre tid tillbaka, vilket per automatik renderar rikligt med recept i press och på nätet
300 g vällagrad ost, t ex Västerbottensost. Fyllning1 purjolök 500 g färska kantareller olja och smör, till stekning salt och peppar 50 g babyspenat 300 g vällagrad ost, t ex Västerbottensost
Strimla kycklingfiléerna och stek dem på hög värme i en stekpanna. Pensla pajformen (30 cm i diam) med olivolja och klä den med tre lager filodeg som kan hänga över kanten
Så här i påsktider kan det vara på sin plats med ett snabblagat vegetariskt pajrecept. Det går åt knappt ett paket filodeg till en normalstor, rund, låg pajform
En stor favorit är filodegspaj med spenat och fetaost. Det är inte helt enkelt att få en hel familj att äta mindre kött men en sak som har visat sig fungera extra bra är pajer av olika slag
Pensla filodegsarken med smält smör och lägg ihop dem. Skär "filodegspaketet" i 12 kvadrater. Vrid de olika lagren något så att de överlap-par varandra och bildar en rundel och lägg ner dem i en smord muffinsplåt med 12 "koppar"
Filodegspaj med Grönkål, Cheddarost, Soyafärs & a la Bacon. Det här är en underbart frasig Filodegspaj som är mkt mer imponerande att ställa fram än just den traditionella "vanliga" pajen
450 g filodeg (ca 20 ark för 1 paj) 300 g formbar vegofärs 3 msk rapsolja 1 rödlök, stor 2 klyftor vitlök 1 msk malen spiskummin 1 tsk paprikapulver 200 g färsk spenat 150 g fetaost salt peppar 0,5 dl sesamfrön, gärna svarta och vita
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.