Skär päron ochäpplen i bitar, blanda runt med socker och potatismjöl. Blanda sen ihop havregryn med socker, vetemjöl, mandel, bakpulver, vaniljsocker och salt
Lite roligare variant på äppelkaka, här tillsammans med nektarin och svarta och vita vinbär. Vispa äggvita hårt (tills att skålen går att vända upp och ner utan att vitan trillar ur)
Fyll ca halva formen med smet, lägg i äpplenoch hasselnötter. Krydda äppletmed kanel. ) Äpplena bidrar med perfekt sötma och smak och hasselnötterna bidrar med lite krispighet
Om man på hösten har trädgården full av äpplen som är så sådär sura så att man inte kan låta bli att grimasera, så är det med andra ord ett gyllene tillfälle att göra något av dem
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena
Ett knäckigt havretäcke med kolasmak över rabarber och jordgubbar förklarar hur pajen smakar bäst. Hittade det här receptet i en gammal buffétidning från Ica och det lät ju supergott så det fick bli att bjuda på det till efterrätt igår då vi varit med Joels familj+respektive och ätit middag
Skala och skär äpplena i små bitar och blanda ihop dem med sockret och kanelen. I helgen bakade jag de här goda äppleoch kanelmuffinsen, äppleoch kanel är en stor favorit hos mig och jag tycker att det är jättegott i muffins
Mosa banan och blanda med ägg. Riv äppleoch blanda i. Och gud så goda de blev. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål, häll sedan ner detta i smeten och blanda väl
Vårliga smaker som passar bra i pajSyrligheten hos rabarbern gifter sig fint med ett sött knäckigt täcke i den här pajen som i just det här utförandet dessutom är glutenfri
Servera med exempelvis vaniljvisp. Lägg bären i formen, pudra över potatismjöl och strösocker. Smält smöret i en kastrull, tillsätt grädde och sirap, ta bort kastrullen från spisen
1 lime, saft och cest. 1. Dela kycklingen i valfria bitar. 2. Blanda alla ingredienser till marinaden. 3. Marinera kycklingen i minst 2h, helst över natten
Igårkväll bakade jag denna vansinnigt goda, sega, knäckiga paj med hallon och blåbär. Rör ner det smälta smör tillsammans med det uppvispade ägget i mjölblandningen
Fluffig och festlig paj med många ägg och grädde. Blanda med resten av ingredienserna. Jag har en plastmapp där jag lägger recept som jag river ut från tidningar och vill testa
Häll ner smeten i formen och tryck ute smeten med slickepott så den täcker hela botten. Kärna ur äppletoch skiva det i tunna skivor och lägg ner i mitten på smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.