Gjorde falafel hemma ikväll, wow så gott det var, och enklare än vad jag har trott. Falafel3 dl kikärtor (färdigkokta)1 dl bladpersilja4 vitlökar 1 liten gullök 1 msk vetemjöl1 tsk spiskummin1/2 tsk Koriander (torkad, malen)1 krm kardemummaSaltPepparOlja till fritering ( 5 cm i en tjock bottnad kastrull)Yoghurtsås 1,5 dl turkisk yoghurt1 tsk ekologisk 100%honung 1 krm samba olek (eller efter önskad smak) 1 tsk riven ingefära 1 krm Koriander SaltTillbehörTortillabrödSalladKokt ris med koriander, spiskummin och bladpersilja Yoghurtsåsen Hummus (gjorde egen men vart inte helt nöjd med receptet så ska lägga upp ett recept när jag blir nöjd med relutatet, lägger bara upp recept som jag blir nöjd med) Smaklig måltid. Lägg avrunna kikärtor i en skål och häll över kokande vatten, låt stå 10 min och låt de sedan rinna av
Servera falafeln i pitabröd med tillbehören eller med couscous och tillbehör. Om du använder matberedare, lägg i alla ingredienser till falafelnoch mixa till en ganska torr smet
Hemmagjorda falafel i libabröd med grönsaker och dipsåser, mums. När jag äter falafel ute på stan så tar jag oftast med majrova i men efter att ha letat efter majrova i två affärer så gav jag upp, det får vi testa nästa gång helt enkelt
Mixa kikärtor (avrunna) tillsammans med soltorkade tomater. Så vi brukar ha en ståendes i kylskåpet och så är det bara att ta fram den när man är sugen på lite hemmagjord hummus
Fyll den medhummus, fetaost, avokado och rödlök. n och ser film just nu, medans jag smygbloggar. det enda som är bra med den månaden, är att den är kort
Hummus känner säkert de flesta till - en röra med kikärtor som bas. Kikärtor är en av mina favoriter och jag använder dem gärna i sallad, använder dem till pizzabotten, pajdeg eller mixar dem till biffar med lite annat gott innehåll (ägg, kryddor och annan smaksättning)
Falafel. Servera på tortillabröd tillsammans med feferoni, skivad rödlök och strimlad isbergssallad. Blanda polenta, mjöl, salt, bakpulver och chilipeppar
Det fick bli falafelwrap, främst för att jag insåg att min kruka med koriander jag strategiskt placerat i fönstret i hopp om att den skulle få känna på vårsolen… gjorde just det, och typ dog, så den behövde av förklarliga skäl ätas ganska exakt nu
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.